Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtela jsem se zeptat, odesla jsem od pritele, se kterym mam 10 mesicni holcicku, z prvnim pritelem mam 3 leteho syna, na ktereho jeho biologicky otec neplati ani korunu, uz sem podala zalobu k soudu, ale jde to hrozne pomalu, a my se jeste nedostali ani na soude na rade, ale jsem na materske s druhou ditem, mam materskou 3800 a beru na obe deti 1000 dohromady prispevek na deti..ale protoze memu byvalemu pritelovi zustal byt, a ja sla s detmi k me mamince, ktera ma jeste sve nedospele deti dve a pritele a maji byt 3 plus 1 takze nas tu bylo i s myma detma 7..coz je docela dost na takovy byt. a jeden den si holcicku jeji otec vzal ze ji chce na den mit a uz mi ji nedovezl, tak jsem byla na socialce kde mi rekli ze protoze nemam byt tak mi ji muze davat jen na den, alespon ale obden, a stim sme oba souhlasili, ze dokud nebudu mit svuj byt tak zustane prdolka u nej, ale me ji bude obden pujcovat a kdykoliv si reknu na noc tak i na noc, on to tam odsouhlasil a jeste rikal ze mala potrebuje mamu ze bude jen rad kdyz ji budu chtit k sobe co nejvic, ale hned dalsi den kdyz sem ji chtela zacali vymluvy ze ma antibiotika, tak jsem cekala par dni dokud to nedobere a to zacli zas nove vymluvy typu ze jedou nakoupit veci na zimu atd..porad neco, za 14 dni mi ji dal jednou a t ojeste jezdil kolem abych ja nevim buhvi co nedelala :D...no a slibil mi ze mi ji bude davat casteji, kdyz to ale nedodrzel tak jsem jela zase na socialku a oni ze se to budou snazit vyresit, ale ze holcicka zustane u nej, ale ze mi ji musi pujcovat, jenze pak me potkali ve meste a prdolka zacala hrozne brecet kdyz me videla, a to i pres to jaky ex pritel je tak malou miluje a to ho asi polozilo tak mi nabidl stridavou peci, ale chtel po dvou dnech coz mi prislo nevhodne hlavne kvuli male, porad se stehovat, a nabidla jsem mu stridavou peci po tydnech a to on rekl ze nechce, ze je to dlouho tyden ji nevidet ale pak mu to nabidli i na socialce ze by to bylo pro malou nejlepsi a on souhlasil a podepsali sme mimosoudni dohodu..soud muze pry byt klidne az za pul roku...a ja si dala zadost o byt na mestsky urad, ale ty byty ted nemaji a ja u maminky uz bydlet nemohla tak jsem si nasla podnajem u kamaradky, ktera se se svym manzelem a synem odstehovala do vetsiho mesta, a tento byt, ktery je jejich vlastni mi pronajimali ale bez smlouvy, pronajimali mi ho 3 mesice aby se ujstili ze opravdu budu platit a od ted se vse napise na me, konecne, elektrika, byt na smlouvu a vsechno kolem, sluzby-voda, plyn..atd...ale nedoslo mi ze jako samozivitelka bych mohla uz brat prispevek na bydleni...ale k tomu je potreba najemni smlouva a 3 zaplacene najmy, sluzby a elektrika. ted kdyz mam smlouvu od ted, a elektrika bude teprve ted psana na me, jak to tedy mam udelat, kdyz jsem tam bydlela uz ty 3 mesice? jak jim mam dokazat na socialce ze jsem platila a mam tedy pravo na prispevek na bydleni, dalsi chyba je ze teprve zitra si jdu delat trvale bydliste tam...mela bych si zazadat i o hmotnou nouzi, protoze nemam ani zivotni minumum pro 3 lidi, a na doplatek na bydleni, protoze at mi daji prispevek na bydleni jakykoliv, urcite mi to nevystaci, ted mi tri mesice pomahali rodice a prarodice, ale ty uz vice take nemuzou...takze ted je to na me, ale jak to udelat, abych mohla pobirat vse uz ted..jo a jeste je tu vlastne jedna vec dokud bude mala ve stridave peci, tak rodicovsky prispevek ktery cini 3800 se bude delit na dve poloviny, takze ex pritel dostane 1600 a ja 1600..poradte jak to ted vse udelat
...pritel jeste dela zednika a bere tak kolem 25 tis. mesicne nekdy vic, ale i pres to ma i ten rodicovsky prispevek kdyz ji pulku mesice ma on, ikdyz se o ni stara jeho babicka, a alimenty zadne nejsou urcene, poradte prosim
To, co jste v bytě dosud hradila, se do přiznání příspěvku na bydlení nijak nepromítne, protože jste k bytu neměla nájemní smlouvu, smlouvy na dodávky energií nebyly na Vaše jméno a v bytě jste neměla ani trvalý pobyt.
Příspěvek na bydlení můžete získat teprve poté, co budete mít v bytě trvalý pobyt, v bytě budete bydlet na základě nájemní smlouvy (nikoliv podnájem) a budete hradit nájemné i služby spojené s bydlením plus zálohy na energie.
Příspěvek se přiznává až po doložení podkladů za uplynulé kalendářní čtvrtletí, v němž bylo vše uzavřeno na Vaše jméno. Odhaduji, že Vám příspěvek na bydlení bude poprvé přiznán od 1. 1. 2013 (za 3. čtvrtletí nemůžete předložit potřebné podklady). Naopak při skončení příspěvku ny bydlení jej budete ještě jedno čtvrtletí dostávat (jakoby náhradu za to první čtvrtletí).
Dokud v bytě nebudete mít trvalý pobyt, nemůže být příspěvek přiznán.
___ Více informací:
doplněno 04.11.12 17:22:Výživné musíte řešit buď dohodou s otcem nebo podejte návrh k soudu.
takze ani kdyby ta smlouva byla napsana uz od te doby, co jsem tam zacala bydlet pred 3 mesici, tak bych stejne na prispevek nemela narok jo?..kdyz by ale elektrika a sluzby byli psane na majitele bytu a ja jsem jim to same platila, ale bylo by to vlastne na smlouvu?...ale nemela bych tam trvale bydliste az od ted..zase s ex pritelem sme meli take prispevek na bydleni, a to v nasem byte nikdo z nas nemel trvale bydliste, v obcankach jsme meli bydliste puvodnia jen v evidencnim listu jsme byli a stacilo to
Na příspěvek na bydlení má nárok vlastník nebo nájemce bytu, který je v bytě přihlášen k trvalému pobytu, ... (viz odkaz z mé předchozí odpovědi.)
___ Nájemní smlouvu lze uzavřít nejdříve ode dne, v němž se smlouva uzavírá, Nikoliv "zpětně".
I kdyby byl majitel bytu ochoten kvůli Vám podvést státní správu, nepodaří se Vám získat v bytě trvalý pobyt dříve, než ode dne, kdy se k trvalému pobytu přihlásíte. Ani dodavatelé energií s Vámi "neuzavřou smlouvy zpětně" (=nebudou ochotmi se podílet na podvodu).
___ Projdětte si doklady, co přesně jste pobírali. Podle mne buď nešlo o příspěvek na bydlení, nebo pochybyl úřad (v tomto případě se může stát, že po kontrole budete muset příspěvek vrátit).
doplněno 04.11.12 21:39:Oprava překlepu: ... ochotni ...
doplněno 05.11.12 02:29:Oprava: Projděte si doklady, co přesně jste pobírali. Podle mne buď nešlo o příspěvek na bydlení, nebo pochybil úřad (v tomto případě se může stát, že po kontrole budete muset příspěvek vrátit).
Ivzes Vám to vysvětlila velice dobře. Já si myslím, že zpětně, ve Vašem případě, nic nedostanete. Ale zase na straně druhé, už budete mít konečně byt řádně pronajatý a budete moci doložit náklady s ním spojené. Pak Vám bude určitě pomoženo. Docela chápu, že hledáte všechny možnosti, abyste přilepšila sobě a dítěti. Ale možná, že bude lepší smířit se se stávající realitou a hledět s nadějí do budoucna, než se užírat tím, co napravit a dohnat, už nepůjde...
Musím poopravit ivzeze -Přispěvek na bydlení muže dostat j podnajemník a to i na ubytovně ale musí ta mít trvalé bydliště.Doporčuji §24 odstavec2 zakona 117/95Sb v platné znění a §717 odstavec1-2 zakona 40/64 Sb v platném znění
Příspěvek na bydlení může získat pouze vlastník (byt má ve vlatsnictví a místo nájemní smlouvy dokládá výpis z katastru nemovitostí) nebo nájemce (předkládá nájemní smlouvu a potvrzení majitele domu, že nájemní vztah stále trvá).
Příspěvek na bydlení nenáleží při podnájemním vztahu.
___ Viz např. na webu mč. Praha 13
doplněno 05.11.12 00:27:PS: Nick ivzez prosím psát malými písmeny a neskloňovat. Děkuji. ivzez
doplněno 05.11.12 00:32:Tak mne napadá: Nezaměňujete příspěvek na bydlení s doplatkem na bydlení, který má být od 1. 1. 2013 zrušen?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.