Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základní znalosti při sekání s křovinořezem

Od: viktorr odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,
koupil jsem si svůj první použitý křovinořez DEMON RQ 480.
Nikdy jsem s žádným křovinořezem nesekal.
Poradil by mi někdo na co se zaměřit?
Co se týče údržby? Jaký benzín a kolik oleje do něho namíchat?
Jak nastartovat, jak vyměnit strunu, atd?
Kde toto všechno zjistit?
Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

Zde je návod k Demon RQ 580, základní obsluha bude podobná jako u RQ 480.

adoc.pub/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, taková zjištění by měl obsahovat Návod k použití výrobku (manual) - ono není ostudou prozkoumat ho. Zdravím!

P.S. Hlavně nepište, že návod nemáte (když to v dotazu neuvádíte).

makk

To bohužel už dávno není pravidlem. V návodu se dozvíte, že výfuk je teplý a že starou sekačky nesmíte házet do popelnice, ale jak se s tím má pracovat tam někdy tak nějak zapomínají dát (a to nejen pokud jde o sekačky).

kolemjdouci
hodnocení

0x
Zcela jistě v návodu.

hodnocení

0x

To základní k přístroji a užívání je v návodu, ale zřejmě tam nebude dostatečně uvedeno, že člověk u práce musí myslet. Spousta lidí dokáže přístrojem ohrožovat okolí. Obecní pracovníci si sečou u chodníků, kde chodí lidi ... nebo sečou u parkovišt plných aut - přitom ten kamínek dokáže přístroj doslova odstřelit šílenou rychlostí na 20 metrů...

Takže k tomu základnímu, co zjistíte z návodu - písemného či na youtube - zkuste být ohleduplný k ostatním a také opatrný, abyste neublížil jiným, nepoškodil majetek atd.

el
Souhlas s těmi okny. Hlavně opatrně kolem aut,domu. nepoužívejte v blízkosti jiných lidí. Kamínek nabere takovou energii ze když proletí nekalenym sklem vypadá to jako průstřel po kulce,
Hlavně požít kvalitní ochranný štít. Oči jsou jen 2.

hodnocení

0x

To je bývalá Hitaška. Tam je naprd ten kříž mezi rukojetí a hřídelí.Je to hliník a rádo to praská. Zkontroluj, jestli není prasklý, nemusí to být vidět například zespodu.

A opět, elementární uvažování: Kde by se tyto informace tak asi daly sehnat? Správně, návod.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, poradím něco co tady nepadlo, ale dělá to asi 50% lidí blbě.:)

Když seču, tak držím plyn furt a né takový to vrm řádek, popojdou a vrm a další řádek. Prostě držím plyn a seču pás jako normální kosou v délce třeba 5-10 metrů, pak třeba uberu, dojdu na začátek a jedu opět další pás, aby je mi dělali pěkné řádky.

Při neustálém ubírání a přidávání plynu ničíte odstředivou spojku spojku, motor se špatně chladí, maže, špatně spaluje a přehřívá se.

Ono se to hend pozná, kdo umí sekat a kdo ne, podle zvuku a taky stačí vyjmout svíčku (je-li černá, nemusí to být špatně seřízeným karburátorem, ale právě přerušovaným sečením).

Tak to se snad ani tak sekat nedá, že bys úplně pustil plyn až do odepnutí spojky a zastavení hlavy...

Zrovna předevčírem jsem to samé říkal mladému sousedovi. Sekal stylem- do záběru plný plyn, vracení se volnoběh...tím pádem spojka sepne..rozepne..sepne ..rozepne..sepne
Jinak k zastavení struny si myslím, že odporem trávy či tažením po zemi může dojít.
Buď plný plyn, ev v řídké trávě cca 1/2 plyn a trvale

viktorr
hodnocení

Děkuji za veškeré rady, každá rada pro mě drahá.
Ještě se chci poradit jaký olej do této sekačky a v jakém poměru?
Olej nemusí být do vysoce otáčkových motorů?
Návod mám pouze na model RQ580, ten RQ480 jsem nikde nenašel.
Děkuji
jd

Ty máš kolik, 12 000 ot/min? Fiha!

viktorr
hodnocení

V návodu píší max 8000 ot za minutu.
Jsem laik, prosím poraďte mi.

Já používám Husqvarna LowSmoke - LS. Ředím 1/50 - 1/45 - do 1/2 litrovky od Coly dám 10-11 cm3 oleje, doliju benzinem a jde se pracovat. Průhlednou lahví vidím i po 14 dnech, že jsem dal olej / směs je zelenkavá/ a nenaliji omylem benzin bez oleje.

viktorr
hodnocení

Mohu dát tento olej? Mogul Moto 2T?

viktorr
hodnocení

V návodu píší: používat olej do vysokootáčkových dvoutaktních motorů API TC / JASO FC v poměru 1:25
V žádném případě nepoužívatvolgj M2t!
Můžete mi prosím ještě poradit jak sundat kotouč z křovinořezu? Je tam jistící matice, podařilo se mi jí povolit (levý závit) ale dále se mi protáčí a nevím jak to zaaretovat.
Navíc bych chtěl tu hlavu promazat, ale nevím jak a jakým mazivem?
Poradil by mi prosím někdo z vás?
Děkuji
Základní znalosti při sekání s křovinořezem
Základní znalosti při sekání s křovinořezem #2
Základní znalosti při sekání s křovinořezem #3

Když očistíš na hlavě ten bordel, asi uvidíš malou dírku. Do ní dáš nějaký trn, třeba vrták, asi čtyřku či pětku, tím zaaretuješ hlavu a můžeš polevovat.

viktorr
hodnocení

Dobrý den,
myslíte z vrchu z té první fotky by měla být nějaká dírka?
A pak mazání se dělá jak čím prosím?
Děkuji
nov

Jakýmkoliv mazivem pro převodovky, např. mountfield.cz/...

nebo eshop-zemedelske-potreby./...

nov

Imbusem odšroubujte ten boční šroubek a natlačte tam mazivo.

Hele, koupila jsem si před 3 lety Demon RQ 580, složila jsem si ho sama, seču s ním, atd., tak snad si jako chlap poradíte taky. Zdravím :)

viktorr
hodnocení

Děkuji
Můžu ještě vědět jak vyměňujete kotouč? Kde strkáte nějaký ten ostrý předmět aby jste povolila tu matici?
Co se týče toho mazání, asi máte na mysli odšroubovat pouze ten jeden imbus z první fotky? Mám doma mazivo MOGUL LV 2-3, tak nevím jestli můžu i tím.
Děkuji pěkně, jsem laik.
nov

Seču jen strunou, ale přikládám foto hlavy a zde vidíte dírku, kde se zaaretuje hlava a povoluje matice. Musíte si to očistit, pak ji snadno najdete. I já jsem laik. :) Vaše mazivo Mogul LV 2 - 3... netuším jestli lze použít.

Základní znalosti při sekání s křovinořezem #4
viktorr
hodnocení

Děkuji za fotku, to už chápu
A to mazivo se dává pod ten vyznačený imbusový šroub?
Jinak jinde už se nemusí nic mazat?
Děkuji za odpověď
Základní znalosti při sekání s křovinořezem #5
nov

To si snad už děláte legraci, ne? Zde je názorné video. U všech typů křoviňáků je to podobné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]