Nejste přihlášen/a.
Hledáme firmu na plastová okna, jaké máte prosím zkušenosti s firmou RI okna, Eurojordán, Okpo aj.? Je lepší trojsklo nebo dvojsklo, když stavba je z Ytongu? Zajímají nás hlavně firmy v okolí Turnova, Mladé Boleslavi, Jičína...Prosím, podělte se o své zkušenosti...
Vol cenu a nabídku,ale projdi si reference u několika zákazníků,snadno se poptáš tam,kde jsou okna právě vyměněny.Myslím si objektivně,že trojskla bych zvolil až tehdy,když objekt je zateplen jako nízkoenergetický.Nemají smysl tam,kde je zateplení s větší propustností,než mají trojskla uvedenou.
JABRAKA
Toho tu už bylo tooolik...až je to nemožné...
Nechte si udělat nabídky od co nejvíce firem na stejná okna a poté se pokuste ještě vyjednávat.Jsou schopni jít i o 10-tky % dolů z první nabídky.Já měl první nabídku na 120tis a konečná byla 85 od jedné a té samé firmy.
Samozřejmě volte trojsklo.Ani ta cena Vás na první pohled nemusí odradit.Dá se dnes sehnat trosklo za cenu dvojskla...Ale o tom se Vám tu jistě rozepíše p.Milan
zatím můžete prostudovat toto: #plastova+okna
Nechejte si zpracovat nabídky po internetu od více firem.Avšak cena není rozhodující.Mám zkušenosti s firmou Kolomazník.Vloni jsem nechal vyměnit všechna okna kromě sklepních.Přijel k nám technik,okna změřil,vypočetl cenu,poradil.Za měsíc proběhla výměna.Přijeli 3 montéři,chlapi v letech.Udělali bezva práci.Perfektní spokojenost.Letos jsem se rozhodl vyměnit zbývající sklepní okna.Kontaktoval jsem stejného technika,který mi sdělil,že povýšil u firmy,dělá něco jiného a odkázal mě na jiného technika.Ten k nám přijel,dobrej dojem moc na mě sice nedělal,ale jelikož jsem byl vloni spokojen,tak jsem se s ním dohodl.Přijeli 2 mladí montéři,strašně byli chytří,ale na práci leví,hrůza.Místo jednoho dne,kdy to mělo být hotovo,byly z toho nakonec 4 dny.Pak jsem to ještě reklamoval.Venkovní parapety měli sklon místo ven tak dovnitř.Celé se to táhlo měsíc.Technik (p.Havlíček) mi nabral telefony,vše jsem musel řešit přes toho mladého montéra.Nakonec jsem si musel 2 parapety už od nich opravované,znovu sám opravit.Až budu mít peníze,tak chci vyměnit dvoje vchodové dveře.Vím jistě,že kolomazníky už nechci ani vidět.Komu to zadám,to ještě nevím,ale hodně záleží na zkušenostech montérů.Takže se hodně ptejte známých co měnili okna a mějte štěstí na dobré řemeslníky.
myslim , ze tam niekde ma pobocku aj firma Plastom, nemozem povedat s osobnej skusenosti, ale zo skusenosti znamych a napr aj tu v brne ich ma celkokm dost ludi, a nepocula som, ze by niekto nadaval, 3 sklo ma oproti 2sklu horsie tepelno izolacne vlastnosti, aj to mate novostavbu, ktora ma aj nieco usetrit, tak by som isla do 3skla, ale 2 sklo tiez splna tie poziadavky na zelenu usporam...ide o ten index U, ktory urcuje tu priepustnost, cim nizsie cislo tym lepsie chrani, taktiez nie je vsetko len o skle ale aj o rame napr. 5 alebo 6 komora.. a tom medziskelnom ramceku (tam je myslim najlepsi nejaky ten gumovy pruzny - nie kovovy ani z tvrdeho plastu...) to vsetko urcuje ako to okno bude izolovat...
Máme zkušenost s RI okna, ale jižní Morava - maximální spokojenost, spolehlivost, kvalita, ve smlouvě je přesně uvedeno, kdo za co zodpovídá, včetně telefonů, a i teď jsem tam (půl roku po realizaci) kvůli čemusi jela a přišlo mi to, že mají vše přesně, jasně vymezeno (kompetence pracovníků), aby to plně fungovalo. I od souseda vím, že jakákoli reklamace (drobnost, cosi chtěli po letech doplnit) byla vyslyšena hned.
Ohledně šířky skel neporadím, záleží i zda chcete žádat třeba o dotaci Zelená úsporám apod.
doplněno 10.04.10 13:20:Nám ta RI okna vyšla taky z "průzkumu",kdy jsme obeslali firmy s nabídkami. Je to asi nejlepší řešení, nic to nestojí a máte přehled.
Doporučuji firmu www.slovaktual.sk, mají špičková okna a nejsou drazí. Doporučuji profil PASIV-OL s trojsklem. Okna vždy mají několikanásobně větší prostup tepla a je proto vždy volit ta nejlepší, protože i když tvoří třeba jen 10-20% plochy stěny, tak jimi odchází 60-70% tepla. třeba budete ještě fasádu zateplovat, tak jsou potřeba okna, co nejvíce izolují. Na jejich webových stránkách najdete nejbližší jejich zastoupení Vašemu bydlišti.
aveno, máte smůlu, páč ty nejlepší okna si koupil již každý domů.
Ale vážně, okna musíte tepelně sladit s ostatním zateplením domku, Pokud dáte dvojskla, do 5 let budete litovat. (ale jen tiše)
Jaký druh profilu zvolíte je úplně jedno, páč podobná diskuze o oknech je každá týden. Ještě se nikdo neozval, žemá špatné profily, ale jen špatná práce, potící se okna, opět špatně zvolené sklo, nikoliv profil.
Jak zde již bylo napsáno, poptejte 50 firem, vyberte správnou hodnotu Uw okna, vyřaďte špatné odpovědi, opět poptejte vybrané firmy o přepočet ceny, pak teprve vyberte podle vzhledu a znova cena.
Je tu ještě další možnost, kterou nedoporučuji, vyberte nejlevnější a příští zimu se těším na příspěvek od Vás s názvem " potí se mi okna a plesniví, co s tím"
Přeji Vám abychom nemuseli řešit Vaše plísně.
Jestli můžu doporučit, tak VPO Protivanov. Mám od nich dveře i okna už asi 8 let a jsou stále sněhově bílá. Je fakt, že jsou dražší, ale já nemíním měnit každejch 10 let okna. Mezi skly je jakýsi plyn. Sousedi si pořídili okna o hodně levnější asi o 4 roky déle a už mají oloupané kliky, v okenních rámech zažranou špínu tak, že to nejde ani Cifem dolů a to je meje rozhodmě častěji, než já. Celkově ty okna nevypadají nejlíp, já bych nevěřila, že jsou mladší, než naše. Ono je potřeba říci, že používané profily jsou buďto A, nebo B. Ty B stojí za prd, nejsou určeny do obytných místností. Zeptejte se některého soudního znalce a uvidíte, co vám řekne.
Zkušenost mám s firmou Plastom Turnov (mají i další pobočky), okna mám od března. Dvojskla, rám s možností pozdějšího vsazení trojskla, ale o tom neuvažuji. Žaluzie v akci zdarma. Jsem spokojená, s okny se zatím nevyskytl žádný problém.
Samovolné popraskání skla neexistuje. Sklo praskne z toho důvodu, že profil je B, to znamená, že materiálu je o 10% méně, tím pádem ten svár vliv povětrnostních podmínek nevydrží, povolí a tlak na sklo způsobí prasknutí. Samozřejmě je to popsáno velmi laicky. To se stává u levných oken... Právě ty béčkový profily nejsou určeny pro obytné budovy, kde se okny manipuluje (otevírají se), ale pro "okna na pevno"
Tchýně si je pořídila od Jordána a jak řekla - nikdy více. Nešlo ani tak o kvalitu oken jako o přístup -okna špatně zaměřili a vyrobili je menší. Jako kompenzaci nabídli zdarma začištění. Při něm pokazili co se dalo, okna špatně usadili, přišla opět další nabídka nové kompenzace - dáme vám k tomu parapety zdarma. Výsledek je takový, že okna jsou sice fajn, ale vzhledem k tomu, že je to na paneláku, tak na první pohled zvenku je vidět, že okna jsou proti jiným menší a ještě se spousty problémů kolem.
Jako pražská stavební firma zajišťujeme i okna, naším letitým subdodavetelem je p. Kadraba z Čerčan, zatím naprostá spokojenost bez reklamací, zaměření či dodělávky (montáž parapetů či žaluzií až před finálním dokončením stavby) zajišťujeme v součinnosti s dodavatelem a zákazníkem. To znamená, že naše firma parapety a žaluzie namontuje levněji (doprava montéra) a stejně kvalitně (záruka).
Dobrý den, na téma okna a doporučení okařských firem toho bylo napsáno již mnoho v předešlých diskuzích. Já mohu opět doporučit firmu Izolační skla ( www.izolacniskla.cz ) . Udělali mi nabídku, okna přivezli, dobře namontovali. Měl jsem štěstí, ne s každou firmou to probíhá takto jednoduše. Držím palce, abyste dobře vybrali...
Jordán ne, na ten je stížností snad nejvíc...
Trojsklo? Podle mě zbytečnost. Stejně mustíte větrat... leda byste měli nějaký pasivní dům.
a tím chcete říct, že s dvojsklem větrat nemusíte? se pak nedivte, že se vám okna v zimě rosí a máte na nich plíseň... trojskla zbytečnost určitě nejsou, v kombinaci s TGI rámečkem a kvalitním širokým profilem (stavební hloubka 85mm) si zvolíte špičkový okenní systém! Kdo se vyzná v oknech, je mu jasné jakou značku prodávám
Ahoj madare.
Ty ještě neprodáváš okna Mercedes.Pořád jsi někde ve středu kvality.Jedna firma v Jaroměřicích nad Rokytnou dělá právě ty Mercedesy mezi okny.Klidně si to najdi.Kvalitě odpovídá také cena.Veškerá produkce jde do Dánska,Francie,Německa a Myslím,že i víc na sev er.Jen asi 10% výroby zústává doma.
sorry ale nevím co sem pletete mercedes, to s tím nemá nic společného ze zvědavosti jsem to teda začal hledat našel jsem tam jen firmu s pro mě neznámým názvem, která nemá ani webovky a ani jiné info jsem ani nenašel, pochybuju, že bude tak úžasná jak tvrdíte, ale rád se nechám přesvědčit! Jinak prodávám tak dobrá okna, že RI OKNA si u nás nechala vyrobit okna na jednu velkou zakázku v Praze, to o něčem snad svedčí...
ahoy,
dejte na radu lidi, ktere znate a kterym duverujete a at to nejlepe dela konkretni clovek, ktery to delal u nich.
ja vzdy uz 3x vybiral okna podle ceny ( ty nejlevnejší) a pokaždé jiná firma.
okna v pohodě, jen na (remeslniky je treba davat pozor) vetsinou firmy berou kazdeho kdo je poruce a podle toho to tak dopada
.
naposled panove po me namitce ze okna nejsou vsehny stejne vysce a stejne hluboko vyrezavali 6 oken a delali znova.
ale za tu cenu jsem s podobnou situaci nejak pocital, hlavne, ze nikdo nevypadl z okna na zem.(neznamena ze drahe znamena kvalitni a bezproblemove).
pri zelena usporam se to i ti mene zrucnejsi nauci
oknum zdar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.