Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existují šrouby 3mm na cca 17 cm (do Thermaxu)?

Od: petrr005 odpovědí: 17 změna:

Zdravím, nevím jestli to píšu správně, tak se omlouvám. Potřebuji přidělat kameru na zateplenou fasádu, a protože mám vatu, prý je třeba použít FIsher Thermax. Zateplení mám 14 cm, otvor v kameře je na průměr šroubu asi 3 mm. Moc nechápu jak ten Thermax funguje, u všech velikostí udávají průměr vrtáku 12 mm. Každopádně já tedy potřebuju ukotvit kameru šroubek co má tak 17 cm a tloušťku 3 mm, aby prošel držákem kamery. Je to možné?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Trochu se obávám, že vám někdo poradil špatně. Kotva Thermax se používá pro kotvení hodně těžkých věcí s přerušením tepelného mostu, tedy např. různé markýzy do fasád a pod.

Pro váš účel bude stačit obyčejná plastová hmoždinka nebo dvě do sádrokartonu a do ní si dáte ten 3mm vrut. Jen opatrně při zavrtávání do tepelné izolace. Předvrtejte lehce 10mm vrtákem jen pod omítkovinu

Existují šrouby 3mm na cca 17 cm (do Thermaxu)?
petrr005

Děkuji, ale ne. Do vaty opravdu nejsou hmoždinky certifikované, oficiální cesta je jen kotvení do zdi. Jinak zkoušel jsem to, i vrtulovou, ale ve vatě se pak otáčí a už jí nedostanu ven, drží vlastně za vrstvou omítiky...

Když myslíte, jsou i dvakrát větší a ty certifikované jsou. Na ty malé běžně kotvím osvětlení a drží to na vrstvě omítky a to stačí.

Fischer FID 50

Existují šrouby 3mm na cca 17 cm (do Thermaxu)? #2

re4zon
hodnocení

2x
Jestli je kamera lehka, klidne ji muzes prilepit mamutem. Jestli ne, tak thermaxem pridelas nejakou desticku, treba hlinikovou a do ni pak samovrtnym sroubem tu kameru.
petrr005

Díky ale to bych ji pak nemohl vyměnit atp, navíc fasáda je hodně zrnitá. Jinak právě ta destička pod kameru má otvor na šroub 3 mm, ale musel by byýt 17 cn cca :/

re4zon
Co bys nemohl vymenit a cemu vadi zrnitost fasady? Mamuta pripadne odriznes strunou a kameru, ktera ma rekneme pul kila ti udrzi mnozstvi o velikosti maliny s velkou rezervou, ja mam na trech takovych vesak, na ktery klidne dam 20kg batoh.. Nicmene jestli nechces ani lepit, ani dat hmozdinky zminene dale, ani tam vyrobit kotvici plochu, tak to asi nenamontujes. Jeste si muzes leda prevrtat vetsi diru do te montazni desky, thermax na 3mm sroub fakt nesezenes..
petrr005

Zrnitost vadí v tom, že zrnka můžou z plochy vypadnout a s nima i kamera. Šroub do Thermaxu jsem viděl 4,5 mm, tak nevím, jestli je to nejmenší, ale předvrtat do základny kamery větší možné není.

Nevím, co jste viděl, ale závit do nejmenšího Thermaxu má průměr 4mm *smich*

petrr005

A není 4,5 větší hodnota než 4? :) jak se to vylučuje?

hodnocení

0x

Existují šrouby 3mm na cca 17 cm

neexistují, ale hravě je nahradíte slabou kulatinou, na které vyříznete závity.

Ale dostal jste již několik rad, všechny byly OK a nic Vám nevyhovuje.

Do fasád, zateplených vatou se normálně instalují světla, čidla, kamery, alarmy atd. Právě hmoždinkymi, co Vám ukázal pan Mareš.

petrr05
hodnocení

Ale skutečně do vaty? Protože nám odborná firma říkala, že do vaty hmoždinky určené prostě nejsou, pouze to EPS/XPS. Jednu kameru jsem nechal takto přidělat, a hmožďinka ve vatě nedrží, a já teď kameru nemůžu sundat, protože šroub se točí i s hmoždinkou...

Tak to odborná firma neumí hmoždinku do vaty vlepit a pak do ní zašroubovat vrut? Je to vůbec odborná firma? Existují i jiné metody připevňování. Existují speciální plastové pěnové špalíky , které se též vlepují do fasády s jejím povrchem. Do špalíku pak zašroubujete, co budete chtít.Vím, že to existuje. Už jsem v tomto ohledu v minulosti tady radil.Dalo by se vyhledat v archivu i s odkazem.Nevím však, jestli je to sehnatelné.Tuším, že to tuzemské nebylo

Asi tady ale i nějaký příspěvek dřívější:

poradte.cz/...

petrr005

@ingjirimares Díky, ale fasáda je dokončená, nelze tedy do zateplení něco přidávat nebo zabudovávat. Myslíte tedy, že použít uvedené hmoždinky tedy půjde? Jen předvrtám a pak jí tam našroubují?

zam
hodnocení

0x

Nevím jestli pomůžu,ale v OBI mají závitové tyče 1m i 3mm

petrr005

Já se v tom vůbec nevyznám, takže netuším, jestli by šla do Thermaxu u použít :( ale díky za tip, mrknu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]