Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mastný flek v omítce

Od: filous odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám postavenou novostavbu u vnitřních zdí z porfixu se mi udělaly sem tam jakoby mastné fleky na zdech. Zprvu sem si myslel, že je to mokré, ale s odstupem času sem zjistil že tomu tak není. Na zeď šla penetrace, perlinka a štuk Hasit 160.

Teď nevím co s tím? Mám ztrach aby se mi po nátěru barvy skrvny opět neukázaly.

Mastný flek v omítce
Mastný flek v omítce #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

1x

Mě to přijde jako mokré zdivo-tedy ten druhý obrázek, jinak stavba podle použité technologie vysychá i dva roky. Osobně tu penetraci rád nemám, ale někdy je lepší ji použít. Ta penetrace na stále vlhkých zdech nebo ve stále vlhkých místnostech dělá potíže-obdobně mapuje jako na tvých foto a těžko se to zakrývá. Obdobné fleky se tvořily např. když se použila voda "z okapu"a v okolí se topilo na uhlí-ta mastnota se dostala do vody a dělalo to fleky. Nedělala se ta penetrace při nulových teplotách? Jak doporučuje rádce jirimares-natřít vápnem na bílení hašeným např. Čerťák hašené váp/... (stačí zamíchat v kbelíku a patlat štětkou na zeď) nebo koupit pytel čerťáka 30 kg a namíchat v kbelíku s vodou podle potřeby(pracnější, levnější, dobré je použít při sypání do vody jemnější síto kvůli hrudkám).

hodnocení

0x

Vybílit vápnem a potom zkoumat, jestli jsou fleky.

filous
hodnocení

0x

Děkuji za reakce, zkusím to hašené vápno. A ano, penetrace se dělala při nulových teplotách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]