Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení setu indukční desky a trouby

Od: zolik® odpovědí: 15 změna:

Dá se za stávající situace připojit samostatná indukční varná deska 7,4kW (nejspíš 2f) + samostatná trouba 2,8kW (1f)? na 16A jisič? Nechci si koupit něco, co nepůjde připojit. Ptám se, zda to jde, jak se to provede, bude věcí odborníka Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

Trouba chce samostatný okruh...16A

hodnocení

2x
Spousta varných desek (možná i většina) je jen na dvě fáze, ta tvoje se sedmi kilowatty jistě taky bude. S třetí fází v třífázovém okruhu se logicky počítá právě pro troubu. Takhle se taky připravuje standardní instalace v kuchyních, samozřejmě na začátku musí být třífázový jistič. Jen chytří elektrikáři s dostatečným rozpočtem přitáhnou samostatný extra okruh jen pro troubu.
111®

jako dobrý, ale bude si tazatel pamatovat že má shodit 3f jistič pro troubu? Nebo že mu k vůli troubě padí jistič indukční desky? Co myslíš?

hodnocení

Tak že nejlepší řešení bude tři samostatné okruhy s třemi jednofázovými jističi.

111®

Ne... dělají se jističe na 2 fáze to rpo indukci , a pak jednofázový pro troubu

vypadá takto: kvelektro.cz/...

Tak to zopakuji; Běžně se tahá kabel 5x2,5. Samostatný okruh na troubu je fajn, ale už nadstandard. Dva kabely pro varnou desku už není dobrý nápad. Někde by jsi musel přesvorkovávat a v budoucnu by z toho mohl být jen zmatek. Ba naopak, tohle zase standardní řešení není. Jističe v rozvaděči popisují, srozumitelně a jasně.

Jestli jsem to pochopil správně ( když tak mě opravte ). 2x jistit jeden spořebič je docela luxus. Na začátku 3 fázovým a po metrech rozdělit vedení dát druhé jištění...

jd

Tak to slyším prvně, že někdo bude tahat dva samostatné okruhy se dvěma samostatnými jističi pro jednu varnou desku, co je to za blbost? Jakože vypadne jedna polovina desky :))

já bych se tedy v nove instalaci držel 5 x 2,5 a tu troubu tam normalne pripojil napevno. Neni s tim problem, nebo ano?

tahat další obvod jen na troubu, no když na to někdo má tlustý zdi a peníze, proč ne, luxus

hodnocení

1x

Ano, pokud varnou desku připojíte na 16A třífázový jistič, gumový kabel CGSG 5X2,5 a troubu na 16A jednofázový jistič ,gumový kabel CGSG 3x2,5

hodnocení

0x
Indukce lze zapojit jak na 1 fázy tak všechny 3 fáze. Když zapojíte pouze na jednu budete výkonově omezen, záleží kolik ploten a na jaký výkon je využívate. Doporučuji zapojit na všechny 3 a budete v klidu, odběr bude stejný jestli máte zapojeno na jednu nebo tři. Trouba je taky OK. Klidně kupte :)

Ještě dodám, tedy za předpokladu, k vašemu jistění máte taky vhodné materíály vodičů ( měď, hliník ) a průřezy vodičů.

hodnocení

Promite. Zapomněl jsem dodat. Jedná se o třífázový jistič a přípojný kabel Cyky 5x 2,5 mm Bude stačit 16 A třífázový jistič nebo tři jednofázové?

Bude stačit, totiž i trošku pochybuji , že máte doma něco jištěno více než 16A, tedy kromě hlavního jističe. Na indukci použité 1x 3 fázový jistič ( pokud nemáte pojistky ) a na troubu 1x 1 fázový...

jd
hodnocení

0x

Odpoved zni ANO. Zadna varna deska NENI dvoufazova (400V). Tedy mam pripojen 10 kW kamna na 1x16A pro celou kuchyn.

Neni v tom problem, jen to nesmis zapnout vse naraz :))

Nevím, jak jste na to přišel.
Moje deska má možnost připojení 400 V z 2 fází.
Také je možné připojit ji pouze 1 fázově. Já zvolil třetí možnost, připojit ji 2f + 2N + PE.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]