Nejste přihlášen/a.
Na pripojení plynového variče je závit, 1/2" je malý a 3/4" je velký. Neco mezi tým. Nevím jestli jsou na to hadice s takovými koncovkami.
Měl byste dát aspoň typ plynového vařiče.Víte kolik je typů? Kvalitní foto napoví.Plynový vařič je nic neříkající pojem.
Asi má jiný problém, ze sporáku vede trubka s 1/2" venkovním závitem, na ní je našroubovaná mufna a do ní je našroubovaný zbytek starého železného 1/2" šroubení, ta část s převlečnou matkou, kterým se to připojovalo kdysi, když ještě nebyly hadice.
A to železné šroubení nemá normální závity v coulech, jako dnešní mosazný, ty už mají normální závity, 1/2" šroubení má 3/4" převlečnou matku.
Stačí tím imbusem vyšroubovat ten zbytek šroubení a pak do tý mufny našroubovat rovnou tu hadici.
Sice nedal foto, ale takhle se normálně dělalo připojení sporáku.
Nikdy jsem se nesetkal na sporákách s jiným závitem, než 1/2", ale to neznamená, že neexistujou.
standardní plynové fitinky jsou Géčkové...tzn. G1/2 a podobně...pravotočivé...nedávno když jsem řešil plynovou hadici a bombu na svařování asfaltu tak jsem zjistil, že existuje něco jako Whitwortův závit a ten je na ten plyn zaprvé levotočivý a za druhé nepasuje na ty géčkové...jestli nemáš problém náhodou v tomto...má jiné stoupání..a je na to taková debilní redukce asi za 300,- s poštou..běžně se nedá koupit někde v železářství a stavebninách
Si ho změř a najdi v tabulkách.. Šupléra příp. + měrky na stoupání. Když nemáš tak třeba papírek a metr - vnější průměr závitu = papírkem změříš obvod vydělíš Pí a máš průměr, stoupání přes víc závitů děleno počet mezer a máš stoupání, do matky strčíš papírek máš obvod, zase děleno Pí a máš vnitřní průměr závitu. Pak v tabulkách nejdeš co to je zač.
Vodu si udělám sám,ale plyn a připojení nee.Nebylo by lepší pozvat ,,plynaře,, aby to zapojil na první dobrou? Zapojíte to o tom nepochybuji,ale stejně tam může být nějaký únik a je na malér zaděláno.Bydlíme v nájmu a chodí sem do baráku stejně jednou za čas plynař na revizní kontrolu s jakousi mašinkou kvůli prevenci.Abysme potom tady nečetli ( vlastně už nečetli ) ono mi to bouchlo a nemám kde bydlet.Ale je to na Vás.
Ocelové , pozinkované fitingy mají takový závit, že to jde zatočit maximálne tri otáčky , napr. 1/2".
Pritom závitu je tam dost ale víc to nejde. To je normálne?
Když použiju chrom , mosadz fitingy , tak to jde uplne zatočit ten závit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.