Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba lepidla

Od: magdon® odpovědí: 14 změna:

Jak si mám vysvětlit, že na vrstvu 3 mm spotřebuji 2,5 kg lepidla a na vrstvu 6 mm (tedy dvojnásobnou) jen 4 kg? Logicky by to snad mělo být 5 kg. *zmateny*

Spotřeba lepidla

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

4x

Já si zas myslím, že si někdo ušetřil práci s přepisem...protože ty údaje se většinou udávají u lepidel jako spotřeba "stěrkování" a "lepení"

hodnocení

Jenže tenhle údaj je uváděný i ve všech nabídkách na Internetu, takže o ušetření práce při přepisu určitě nejde.

Spotřeba lepidla #2
krtek6

Tak není nic jednodušího si najít technický list výrobku a tam se to dočíst kde je pravda. Viz. zde

dokumentace.denbraven.cz/...

Nicméně tohle lepidlo bych nekupoval, má hrozný vlastnosti , rychle degraduje, dělá hrudky a obecně se s ním špatně pracuje.

hodnocení

Tak jo, jsem téměř laik a rád si nechám poradit. Můžete doporučit nějaké lepší lepidlo? Jde o tepelně dost namáhanou malou terasu (jih, přímé slunce, déšť, mráz) a keramické dlaždice 40 x 40 cm, tloušťka tuším 8 mm. Na betonové ploše je vrstva izolace "botamin". Protože podklad není zcela rovný, bylo by dobré lepidlo, které snese vrstvu aspoň do 1 cm. Čím pak vyspárovat? Jak široké spáry?

krtek6

každej bude samozřejmě chválit to své...já prosazuju cemix...tak má člověk aspon jistotu, že je tam cement

kmet
hodnocení

2x

1) jedná se o druh zubového hladítka, 3 nebo 6mm, ne o souvislou vrstvu 2) údaj se mi zdá neskutečně vysoký, když si představim 4Kg na m² tak myslím že to bude vysoký tak centimetr... Tedy nevíme o jaké jde lepidlo, dle obrázku se to zdá na nějaké stavební cementové jako je na kachlíky, to by se z pytle udělalo 6m² a to je nesmysl.

hodnocení

Aha, takže podle tohodle údaje spočítám skutečnou spotřebu jen těžko.

Mělo by to být tenkovrstvé lepidlo na obklady a dlažbu, takže 1 cm to asi nebude. *zmateny*

hodnocení

2x

Je to tým,že na vyrovnanie podkladu sa použije viac lepidla. Po vyrovnaní plochy je to už len o tej vrstve.

hodnocení

0x
Bude to na obklady, dlažbu nebo dlažbu s podlahovým topením?
Jak rovné nebo nerovné jsou plochy pro dlažbu/obklady?
Dlouhá lať napoví.
Pokud je toho víc na práci tak nekupovat hned vše.
Některá stavebniny jsou ochotné zbytky odebrat zpět.
hodnocení

Je to keramická dlažba na malou terasu na chatě (cca 6 m2). Podklad právě zrovna moc rovný není, ale další stěrku dát z výškových důvodů nelze. Musí to srovnat to lepidlo.

hodnocení

0x

Je to úplně jednoduché. Spotřeba se udává při použití zubového hladítka o výšce zubu 3mm a výšce zubu 6mm. Takže z pytle 25kg uděláte 10m2 obkladu, když použijete hladítko o výšce zubu 3mm

hodnocení

0x
Může to být také tím, že zubová hladítka mají zuby nejen různé výšky a šířky, ale také různé vzdálenosti zubů mezi sebou.
Názorná ukázka třeba marshalltown.sk/...

Tak to určitě ne. Každý profík ví, že se to počítá na zubaté hranaté zuby, ne na U zuby!

Ovšem i Ing. by mohl pochopit, že když je na délku hladítka určitý počet otvorů (např. 10x10 mm s plnou mezerou mezi otvory také 10 mm,) tak na tu samou délku hladítka s otvory 10x10 mm, ale s mezerou mezi otvory třeba 30 mm, bude spotřeba lepidla téměř poloviční. Jednoduché počty.
.
A o té vzdálenosti = mezeře jsem psal: ...nejen různé výšky a šířky, ale také různé vzdálenosti zubů mezi sebou...
Právě kvůli představě a pochopení nejen pro laika jsem vložil ten odkaz, shodou okolností na nářadí pro profesionály.
.
A vůbec nezáleží na tvarů otvorů. Je téměř jedno, zda je otvor hranatý, nebo do obráceného U, spotřebu ovlivní vzdálenost mezi jednotlivými otvory = šířka mezery mezi otvory.
Zub lepidlo nedávkuje. Dávkuje ho ten otvor mezi zuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]