Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám takový problém, se kterým si nevím rady. Na jedné straně domu je zemina pod úrovní okolního terénu i silnice, navíc ve svahu směrem do zahrady, takže při stále častějších prudkých deštích tam stojí voda a trocha vlhkosti už se objevuje i pod základovým pásem ve sklepě, který stojí na skále a je tedy vidět. Sokl je izolovaný myslím dobře- po celé výšce zdi je navařená ipa, na tom XPS s marmolitem a kryté nopovkou. To ale nic neudělá s vlhkostí, která jde z vlhké skály pod základem.
Napadlo mě vyrovnat terén a vytvořit protisvah směrem do ulice, aby voda odtékala opačným směrem. To by ale znamenalo, že musím zvýšit terén okolo soklu asi o 50 cm, což se mi moc nelíbí, protože tam bude stát vlhká zemina (byť je tam ta nopovka atd.). Ale jinak než svahem a zvýšením úrovně terénu tu vodu pryč nedostanu, žádné koryto možné není kůvli sousedově stavbě na hranici pozemku.
Jak dlouho vydrží nopovka v zemi, když na ní nebude svítit slunce?
(Maminko, až to budu natírat příště, tak VY už tady nebudete.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.