Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je náš komín moc krátký?

Od: elduderino* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

rekonstruuji RD a minulý rok v listopadu náš starý kotel vypověděl službu. Narychlo jsem koupil a nainstaloval kotel nový Ferroli C24, jelikož měl stejné parametry jako kotel starý. Až teď jsem se dostal k revizi komína a z toho co mi řekl kominík moc veselej nejsem :(. Prý mám všechno špatně komín má celkovou výšku 3,5m účinou 1,3m, což prý nikdy nic ani nemohlo spňovat. Řekl mi, že bychom se mohli udusit a tak (což mi moc nedodalo, vzhledem k tomu, že jsme nic nepoznali 2zimy a to máme nová plast okna.).

Byt je pod robnou střechou... Návrh řešení je prodloužit komín o 2,1m, což s vyvložkováním vychází na 23tis což je dost... Nebo prý výměna kotle za turbo, které nepotřebuje mít tak dlouhý komín (to se mi moc nelíbí, když mám kotel něco přes rok).

Myslíte, že bych to mohl nějak levněji vymyslet? Revizi tak nějak nepotřebuji, hlavně mi de o to, abychom se neudusili... A kominík nebyl k nějakému jinému řešení nějak schůdný...

Díky moc za Vaše rady a postřehy.

Lukáš

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Myslim, ze vam tohle rekne kazdy kominik. Prodlouzeny komin o dva metry estetice domu neprida. Nemuzete dat kotel o patro niz? R.

hodnocení

0x

No já jsem měl v domku kominíka dvakrát a už nikdy víc. Kromě chytrejch rad a bordelu neudělal absolutně nic. Kotel mám na tuhá paliva + dva krby. Vše jsem si napojoval sám. Komík co zde byl ještě za původního majitele byl takový expert, že komínovou nerez vložku nasadil obráceně... Tedy nezasunul po tahu. Komín si čistím také sám a mím od nich klid.

Vám bych doporučil si oupit kvalitní detektor úniku plynu a CO2 a můžete být bez obav.

ar*
hodnocení

0x

Rozhodně bych si stím nezahrával a komín opravil. Před deseti lety přesně na silvestra se takto udusila kamarádka a zbytek rodiny přežil jen o fous. Možná přijde levnější koupit turbo kotel,ale to už záleží navás. Rozhodně to ale vyřešte a neriskujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]