Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vybrala jsem si nové vchodové dveře do bytu od firmy HT dveře. Stávající příčka nad vchodovými dveřmi je z 6,5 cm tlustých dutých cihel bez překladu spojených betonem + cca 1,5 cm omítka z obou stran. Stávající ocelová futra mají šířku 11,5 cm. Firma nabízí futra šířky 9 a 15 cm. Mnohem více se mě líbí ty 15 cm. Ta šířka 9cm mě přijdou takové nijaká a vypadají divně a lacině za ty peníze. Moje otázka zní: může firma osadit futra šířky 15 cm s tím, že poté zedník z venku přihodí omítku 3,5 cm a stěnu se zárubní zarovná (omítka tedy bude celkem nějakých 5-6 cm)? Přizdění nějakým ytongem asi nebude možné protože dveře jsou mezi dvěma žb sloupy a bylo by problémové osadit překlad, případně je kotvit. Přikládám fotky jak to vypadalo zevnitř před omítkou, nyní už mám vevnitř i vymalováno.
Děkuji Jana
No řekli mě, že bych si musela nechat udělat přizdívku na 15 cm. Víc od nich zatím nevím, budu jim ještě volat. Zkouším zjistit jak by to bylo nejjednoduší, což si myslím že by mohlo být osazení dveří s tím, že nad dveřma nechají zub, který mě poté zedník dohází do roviny. Tak mě zajimá jeslit je to dobrá volba. Protože dolepovat 4-5cm ytong a kotvit ho mě přijde složité.
Viděla jsem je naživo u znamých a ty prostě nejsou vůbec hezké. Vypadá to straně lacině a tak neodolně (ano je to jenom pocit), ale za 40k bych chtěla, aby to i vypadalo
Z boku problém nebude, je to mězi dvěma žb sloupy a tam to zalijí betonem do roviny se zárubní, jediný problém je nad dveřmi.
spu: to jsou takový aušus dveře...lidi je berou jen proto, že za 25tis (dneska možná už o pár tisíc dražší) mají všechno od vybourání až po omítku...
když pominu, že vzhledově jsou hrozný a vyjma pár detailů si nemáš vlastně z čeho vybrat (hlavně ty futra zkosený jak střílna na hradě a není to vůbec pěkný), tak dřív když jsem řešil dveře k sobě do bytu, tak jsem tam narazil na to, že sice prosazují, že dveře mají PO odolnost 30min, ale fakticky ti nejsou schopni dát žádnej certifikát pro pojišťovnu, kterej by to dokazoval...to je situace z roku 2017 ...třeba dneska to nějak už našmelili
krtek6 Vidíš, mě se třeba to zkosení futer líbí. Certifikát požární odolnosti mají na stránkách ke stažení, pojišťovny to běžně akceptují. Dekor barvy jsem měl tehdy Calvados. Přesně v tom samém jsem měl celý obývák. Takže za mě v pohodě. A když se to osobně Tobě nelíbí, nenazývej to aušusem.
pokud to jde, dozdít, pokud ne, doomítat...ale nějak nevěřím tomu, že vstupní dveře jsou osazeny v "příčce 6,5cm" tlusté...to je blbost...
Bohužel je to tak, jedná se o dutinovky co jsou na štorc. Možná je to 7,5, což je ale stejně málo.
tak v tom případě postrádá jakýkoliv smysl osazovat do takové stěny bezpečnostní dveře...protože kdybych se k vám chtěl dostat, tak se dostanu tou stěnou...hňápnu do toho kladivem a ty futra aj s dveřma vybiju a ni mě to nebude stát moc námahy...ušetřete si peníze a osaďte normální futra a normální dveře s PO odolností...přijde vás to tak na 1/5. A nebo tu celou zeď zhoďte, postavte zeď odpovídající pevnosti a pak do ní osadit bezpečnostní dveře
tím tuplem pokud je to někde na samotě...tam těžko někdo něco uslyší...tady ty dutý starý cihly na kant vydrží kulový...tam stačí málo a člověk je durch...za tím co jsem napsal si stojím... už jen ten koumák co tehda udělal stěnu z těch dutých cihel nakt pro hlavní vstup do bytu/domu to nejspíš neměl v hlavě v pořádku
Má to asi stejnej efekt jako si dát petlici s bezpečnostním zámkem 3. třídy na dřevěný vrata od stodoly...prostě je to špatně
Vaší logiku nechápu. Jedná se o normální dveře v bytovce, kde žijí lidé. Není to nikde na samotě. Pokud by bylo tak je to stejně jedno dkyž se k vám můžou dotat rozbitím okna. V bytě nebudou žádné extra cennosti a pochybuju, že by zloději v bytovce ve měste vymlátit stěnu nad dveřmi :D to je pěkná kravina. To už bych rovnou mohla udělat pancéřové obvodovky :D pobavil jste
není potřeba to chápat...je potřeba předvídat...to, že v bytě nejsou cennosti zloděj neví...on zkouší...a s tím oknem je to samozřejmě taky logické...to jsou paradoxy pojišťování...pro mě za mě si tam dejte třeba zlatý zárubně...radu jsem dal...já osobně bych to na takovou vachrlatou "příčku" neinstaloval. Vyhozený peníze. Já mám vstupní dveře taky v bytovce bezpečnosti s PO a mám je v 45cm stěně pěkně zabetonovaný...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.