Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat texil na 30C od BLECH

Od: ace odpovědí: 13 změna:
Mame v dome blechy, potrebuji se dotazat co s textilem co se ma prat na 30C,jak ho osetrit aby se spolehlive odblesilo.
Napada me ponorit texil treba na hodinu do vody. (do kbeliku a zatizit aby nevyplavalo)
Dal me napada dat do mrazaku pres noc ale bojim se jestli to nemuze poskodit textil.
Na kolik se pere frote povle eni na postele?
Dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To Vaše froté povlečení je z jakého materiálu, že se může prát jen na 30 stupňů? *co*Froté bývá přece z bavlny a ta se pere klidně na 60 stupňů. Jste si tím jistá? Ale jestli to je nějaký 100% polyester, tak to vyperte alespoň na 40. Blechy se během praní podle mne utopí, ale jestli je v bytě nezlikvidujete, tak tam naskáčou znova.

hodnocení

5x

Blechám se nebude líbit, když to venku pověsíte na slunko a bude do toho slunko prát celý den.

Stejně tak se hubí roztoči třeba v péřové dece nebo polštáři. tam se nechávají venku v mrazu vymrznout.

Prostě extrémy se jim nelíbí a nepřežijí.

Ložní povlečení prát na 30C je silně nehygienické. Už pro alergiky se všude píše prát ložní věci jednou týdně na 60C, kdy se roztoči hubí.

Jestli se do toho dali blechy, tak není divu a určitě bude výživa i v matraci.

ace
hodnocení

Prvne jsem se ptal na normalni obleceni. Rada trik ma cedulku prani na 30C.
Na frote povleceni jsem se ptal az na konci protoze nema cedulku.

Já peru trika na 40.

Na 30 se rozhodně pot nevypere. Akorát se ovoní zapocené...

30C je jenom na vlnu a záclony. Na nic jiného se to nehodí.

A ruku na srdce, který čuně pere ložní na 30C?

hodnocení

4x

Pro živé lidi se pere povlečení na 60°C. Jste si jistá, že nemáte prádlo do rakve?

17.08.22 13:04

*smich*

pb®
hodnocení

2x
Do igelitového pytle, postříkat isekticidem, nechat uležet a pak vyprat. Dospělé blechy na tom nebudou, larvy uvidíte, problém je s vajíčky, ta jsou malá a zakutálí se do kdejaké škvírky. Nejlepší je ošetřit zvíře spot-onem s adutlicidním i ovicidním účikem a takhle ošetřená zvířata nechat pohybovat po domácnosti. Měla jsem blechy na kočkách několikrát a velmi lehce jsem se jich zbvila, aniž bych nějak nadměrně uklízela. Stačilo kápnout kočce za krk a bylo po blechách.

hodnocení

2x

Dám nevyžádanou, kapku zvrácenou radu. Psovi koupit žvýkací tabletu Bravecto. Blechy na něho nalezou a pojdou. Bravecto je i pro kočky.

pb®
To není zvrácená rada, ale naopak dobrá. Mít ošetřené zvíře v domácnosti je základ. Jak se pohybuje a roznáší insekticid po bytě, zlikviduje i larvy a vajíčka. Nejhorší je při zablešení zvíře vyhodit ven a nepustit domů. Doma se to bude líhnout v klidu pořád, pak si bleška jen odskočí ven se na nějaké zvíře napít a vrátí se do domu naklást vajíčka. Účinné látky jsou různé. Některé fungují jen na dospělce, jiné likvidují i larvy a vajíčka, třeba na fopronil je už 10 let rezistence=nefunguje vůbec a jsou to vyhozené peníze. Některé látky nenechají blechu ani kousnout, ty jsou důležité pro zvířata s alergií na bleší kousnutí. Po jiných dospělá blecha chcípne až když se napije. Pro zvíže s alergií na bleší kousnutí jsou tyhle látky k ničemu. Blech se zbavíte, ale pes se stejně udrbe.

hodnocení

1x

Já bych textil dala do pračky, napustila vodu s práškem, párkrát nechala potočit, pračku vypla a nechala přes noc. Ráno bvch pračku pustila a nechala celý cyklus v klidu dojet. Občas to takhle dělávám, ať pračka v noci neruší sousedy.

lilili
hodnocení

0x
Blechy v pracce na 40 stupnu nektere preziji, vlastni zkusenost.

hodnocení

0x

Do pračky bych přidal

kutilov.cz/...

Má bělící i desinfekční účinky a funguje i na 30°

hodnocení

0x

Teda zeptal jste se napřed hodně nešikovně. Proč jste psal textil a nenapsal rovnou, že to jsou zablešená trika a oblečení. Bylo mi teda divné, jak byste nacpal povlečení do mrazáku, ale to jsem raději přešla. :-D Tak froté povlečení vyprat minimálně na 60 stupňů a ta trika a ostatní na 40. Já třeba bavlněná a viskózová trika peru klidně na 60 a ještě se mi s nima nic nestalo. A bavlněné povlečení peru na 90.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]