Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Mám velkou budovu a v ní 6 mistností. Celou budovu vytápím dvěma plynovými kontli. Jeden kotel topí ve dvou místnostech a druhý ve čtyřech menších. Místnosti mají 2-4 radiátory. Bohužel ke každému kotli mám jen jeden termostat. Potřeboval bych vyřešit to, aby mi každý kotel sepl jen když to bude nutné a topil jen v místnosti kde je to potřeba. Dále bych chtěl vytvořit časový harmonogram např. od 7-15 hod. topit na 22 stupňů a od 15 do 7 hodin 19 stupňů.
Napadají mě dvě možnosti řešení:
1. V každé místnosti mít termostat, který bude připojen (bezdrátově) k patřičnému kotli. Zde vidím problém s termohlavicemi.
2. Pořídit jednotlivé bezdrátové termohlavice. Našel jsem systém Tuya, který něco takového má, ale nevím jak to přesně fungoje a jak je to propojitelné a hlavně programovatelné. Např. budu mít místnost se 4 bezdrátovými hlavicemi. Na jedné z nich klesne teplota níže než je požadovaná, proto dá povel kotli k topení.
Poradíte někdo jak toto vyřešit? Děkuji.
Zkusím, zdali jsem Vás pochopil. Termohlavicí regulujete teplotu v kažé místnosti, termostat pro spínání kotle dáte do té nejstudenější, program podle toho, co Vám vyhovuje. Pokud ale chcete odchylku, aby se topilo třeba jen v jedné místnosti, tak termohlavice na dálkové ovládání. Termostat pak není třeba.
Přesně tak, chci aby se topil tam kde je potřeba a hlavně potřebuji, aby kotel vypínal. Navíc mám problém s tím, že v nejchladnější místbnosti již není signál resp. termostat se nespojí s kotlem aby jej sepnul.
Nechci dávat přímo odkaz abych něco neporušil...
Ale dejte si do Google "Regulace od Jardy" a tám Vám pán když položíte dotaz odpoví nebo něco najdete i u něj na stránkách
Ano to je ono pán tomu opravdu rozumí.
Tak díky myslel jsem že odakzy se dávat nemužou abych neměl průser...![]()
jana asi neni zena, neni asi ani muz natoz pan. Mozna je entita s nevyhranenou identitou?
Ps: kdyby byl zakaz odkazu, tak by nesly vlozit.
pps: netatmo dela myslim i dalkove regulace kotle nebo jen wifi hlavice?
Ach jooo já už jsme to psal několikrát že se tu kdysi registrovala manželka ani snad jednou nic nenapsala a už sem nechodí.Tak prostě její nick používám už roky já.Ale vidím že to stále někoho irituje.A nedokáže se s tím vypořádat tak holt budu muset asi udělat novou registaci.
A udělám si nick třeba "ib" aby byla spokojenost.Pane Milane blbá otázka nejde ten nick na mužský rod upravit? Aby pan id z toho neměl trauma,deprese a potíže v rozlišování pohlaví?
díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.