Dobrý den, mám dotaz. Je možné snížit tepelné ztráty ve starém domě (špaletová okna). nalepením tepelně izolační folie na sklo? Předem děkuji za odpověď.
Jde tím snížit stav konta, to jo. O úspoře se nedá mluvit. Ono záleží na stavu oken. Pokud máš špaleťáky v dobrým stavu, tak dodělat těsnění a do venkovních křídel dát dvojsklo. To ti pomůže a cena bude ještě jakž takž přijatelná. Pokud jsou okna před smrtí, tak nechat udělat nový okna. Nejlépe opět špaleťáky, ale to už bude stát nějakou pětku.
Osobně bych raději vyměnil okna než vyhazoval peníze za fólii. Zkus si najít videa na Youtube o účinnosti těchto "fólií"- hledat je osobně nebudu, ale spíš tam ani relevantní videa nebudou..
Ano, funguje jako 3.sklo, pokud se nalepi na ramecek drzici sklo. Ne lepit na samotne sklo. To je nesmysl. Ale vznikla vzduchova mezera je perfektni izolat. Bud polykarbonat 0.7 mm, nebo co se vam bude libit. Funguje i bublinkova folie na oboustranne lepici pasce. Zrusite prostup chladu a take na 100 % roseni skel.
Dobrý den všem,o folii jsem uvažovala také,mám dvojskla a ráno byla dole lehce orosena pod žaluzií ,a přitom vlhkoměr v domě byl 48 ˇ%, na radu jsem zkusila bublinkovou folii přímo na sklo/navlhčit,připlácnout/ dělám to již na třetí zimu,žádné rosení a při doteku na sklo s folií je teplé,taková nouzovka a jak pomohla i úspoře tepla,možná aktuální pomoc v dnešní době a levná
Nejlepší izolace okna je vložit 5cm polystyrenu na sklo. Na velké okno jsem tak zateplil dve tretiny skla. Roleta je porád spuštena , vše je ok. V zime izoluje , v lete chladí . Jedna tretina na svetlo mi stačí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.