Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého dodavatele elektřiny vybrat?

Od: koalice® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, měnil jste někdo teď poslední měsíc dodavatele elektřiny? Mně ten můj od září hodně zdraží a mám možnost ho bez sankce změnit. Bydlím v Praze, mám sazbu D 02d, roční spotřebu cca 1,2 MWh. Raději na dobu neurčitou. Vždycky jsem se dívala na porovnávač dodavatelů energií, ale to není vůbec aktuální, mají tam nabídky, které nakonec už vůbec neexistujou. A to prý aktualizace k dnešku!
Tak jestli někdo máte návrh, ráda si to přečtu. Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max2
hodnocení

1x

Zkuste burzu Licit, zda vas vezmou. A dejte vedet, jak to dopadlo.

hodnocení

Dobrý den, napsala jsem do Licit a mají se ozvat do 3 dnů, tak uvidím. Díky za nápad.

jd

Tipuju, že jí frkne něco ještě dražšího než její stávající dodavatel :--))

hodnocení

A nějakou radu byste měl?

hodnocení

Dobrý den, Licit mi napsal:

Bohužel nyní nemáme žádnou cenu ani dodavatele kterého bychom Vám mohli nabídnout, díky situaci která ve světě nastala.

Cena na burze je nyní hodně vysoká.
Nyní jednáme s dodavateli. Do 14 dnů bychom měli mít novou cenu.

Jakmile budeme mít cenu energií, budu Vás kontaktovat.

jd

Jo mám radu, zůstaň u stávajícího dodavatele dokud neseženeš něco lepšího. Nebo zkus CEZ Prodej na dobu neurcitou, nema lepsi cenu?

bebo
ČEZ na neurčito už se nedá získat pro nové zájemce. Šlo to jen do konce ledna 2022. Novým klientům nabízejí buď fix na jeden nebo dva roky, nebo nějaký ČEZ start či co, což je nová obdoba na neurčito, ale je to výrazně dražší. Na výhodnější tarif na neurčito převádějí až po roce na dražším tarifu.
max2

Tak jasne, situace je slozita. U Licitu jsme jiz nekolik a vzdy naprosta spokojenost. Elektrina je pres ne u EON a mam o 80 haleru levnejsi VT, nez obdobny dum o ulici vedle, nocni tarif mam o 1 halir drazsi. Hehe

Je jasne, ze pri obnoveni smluv budou ceny vyssi, ale taky v zime hlasi dost fabrik, ze budou mit zavreno, viz treba MAN FILTER, tak jsem zvedav, komu se budou ty predrazene energie a plyn z burzy vlastne preprodavat, pristi rok bude propad cen, bo to letos kazdy maximalne priskrti. *smich*

Uz mam na zimu letenku do Bangkoku za krasnych 8.600 korun, tak budu sve inflacni uspory utracet radeji tam.

jendad

max . Vy si myslíte , že bude pokles? S tím vubec nepočítejte . A že nebudou mít komu prodávat? Je to uplně jednoduché , ta elektřina se vubec pak nevyrobí . Uplně jednoduše řečeno němci pálí stejně plynu jako každý rok . Tedy je to objem elektřiny obdobný jako spotřeba české republiky . To vše spálí němci v plynovkách a budou odstavovat jaderky . Což zase bude chybět tak 15Gw energií . V principu to není ani problém války , ale ta to spíše urychlila (green deal)

max2

Pokles bude u prestrelenych burzovnich cen. O paleni plynu u Nemcu vim, maji dokonce pronajatou plynovou elektrarnu u Vidne, kde vyrabi tez proud a bezi naplno. Ale uvazte, ze dochazi k velkemu poklesu prodeje stavebnich materialu, tedy utlum velke casti stavebni vyroby, do listopadu maji stavari nasmlouvane zakazky, pak uz je velky propad. No a pokud maji na zimu zavirat velke firmy s 3 smenym provozem, to uz se na energiich projevi.

Schvalne jsem vam poslal cenu letenky, kdy v dnesni super drahe dobe paliv lze letat neskutecne levne, No holt to vsude ve svete s temi energiemi nemaji tak jako my v Evrope. *smich*

bebo
hodnocení

1x
Hm, to se dalo nyní s Licit v současné době čekat. Jedou na takřka stejném, nebo velmi podobném systému, jako jela Skautská energie. Ta také nemůže sehnat pro podstatnou část svých klientů dodavatele. Dodavatelé momentálně nevyvíjí skoro žádnou akviziční činnost a spíše se snaží přežít se současným portfóliem. Doba, kdy se sdružila poptávka několika tisíc osob a mohli si vyjednat lepší podmínky, alespoň prozatím, pominula. O balíky tisíců nebo desetitisíců nových smluv, kde by se museli předhánět dodavatelé cenou, nemá nikdo zájem. Cena elektřiny skáče o desítky procent týdně, o 100 procent jen během léta a o 500 % meziročně. Cena je natolik volatilní, že se těžko cokoliv plánuje. Ceny jsou za elektřinu tak astronomické, že při vaší celkem nízké spotřebě budete hledat nyní těžko něco výrazně levnějšího, aby se to nějak vyplatilo. Pro úplně nové klienty už to je dneska hodně špatný s cenami úplně všude.

hodnocení

0x

Kde jsem v rodině a okolí řešil podobný problém, tam se vyřešilo u elektřiny přechodem k EONu (jsem tam posledních 14 let a jsem spokojen). Plyn se u většiny domácností odstřihl, ale kde musel zůstat, tam je MND.

hodnocení

Dobrý den, dnes mi LICIT poslal nabídku, která byla horší, než ta, co bude u současného dodavatele. Takže to nemělo smysl. No aspoň vím, že jsem udělala snad všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]