Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měnil jste někdo teď poslední měsíc dodavatele elektřiny? Mně ten můj od září hodně zdraží a mám možnost ho bez sankce změnit. Bydlím v Praze, mám sazbu D 02d, roční spotřebu cca 1,2 MWh. Raději na dobu neurčitou. Vždycky jsem se dívala na porovnávač dodavatelů energií, ale to není vůbec aktuální, mají tam nabídky, které nakonec už vůbec neexistujou. A to prý aktualizace k dnešku!
Tak jestli někdo máte návrh, ráda si to přečtu. Díky.
Dobrý den, Licit mi napsal:
Bohužel nyní nemáme žádnou cenu ani dodavatele kterého bychom Vám mohli nabídnout, díky situaci která ve světě nastala.
Cena na burze je nyní hodně vysoká.
Nyní jednáme s dodavateli. Do 14 dnů bychom měli mít novou cenu.
Jakmile budeme mít cenu energií, budu Vás kontaktovat.
Jo mám radu, zůstaň u stávajícího dodavatele dokud neseženeš něco lepšího. Nebo zkus CEZ Prodej na dobu neurcitou, nema lepsi cenu?
Tak jasne, situace je slozita. U Licitu jsme jiz nekolik a vzdy naprosta spokojenost. Elektrina je pres ne u EON a mam o 80 haleru levnejsi VT, nez obdobny dum o ulici vedle, nocni tarif mam o 1 halir drazsi. Hehe
Je jasne, ze pri obnoveni smluv budou ceny vyssi, ale taky v zime hlasi dost fabrik, ze budou mit zavreno, viz treba MAN FILTER, tak jsem zvedav, komu se budou ty predrazene energie a plyn z burzy vlastne preprodavat, pristi rok bude propad cen, bo to letos kazdy maximalne priskrti. ![]()
Uz mam na zimu letenku do Bangkoku za krasnych 8.600 korun, tak budu sve inflacni uspory utracet radeji tam.
max . Vy si myslíte , že bude pokles? S tím vubec nepočítejte . A že nebudou mít komu prodávat? Je to uplně jednoduché , ta elektřina se vubec pak nevyrobí . Uplně jednoduše řečeno němci pálí stejně plynu jako každý rok . Tedy je to objem elektřiny obdobný jako spotřeba české republiky . To vše spálí němci v plynovkách a budou odstavovat jaderky . Což zase bude chybět tak 15Gw energií . V principu to není ani problém války , ale ta to spíše urychlila (green deal)
Pokles bude u prestrelenych burzovnich cen. O paleni plynu u Nemcu vim, maji dokonce pronajatou plynovou elektrarnu u Vidne, kde vyrabi tez proud a bezi naplno. Ale uvazte, ze dochazi k velkemu poklesu prodeje stavebnich materialu, tedy utlum velke casti stavebni vyroby, do listopadu maji stavari nasmlouvane zakazky, pak uz je velky propad. No a pokud maji na zimu zavirat velke firmy s 3 smenym provozem, to uz se na energiich projevi.
Schvalne jsem vam poslal cenu letenky, kdy v dnesni super drahe dobe paliv lze letat neskutecne levne, No holt to vsude ve svete s temi energiemi nemaji tak jako my v Evrope. ![]()
Kde jsem v rodině a okolí řešil podobný problém, tam se vyřešilo u elektřiny přechodem k EONu (jsem tam posledních 14 let a jsem spokojen). Plyn se u většiny domácností odstřihl, ale kde musel zůstat, tam je MND.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.