Nejste přihlášen/a.
Hasící přístroje fakt nevybuchují , . Tohle, co je na totce je podle mě starý typ vodního hasícího přístroje. Takže uvnitř je voda , to bílé je přídaný prášek, který chrání proti zámrzu. Krom toho je uvnitř ještě bombička s CO2 ( něco jako bombička do sodastreamu) , ta má pájenou zátku. Používá se to tak, že se to otočí tryskou dolů, tím kovovým hříbkem se udeří o zem, čímž unikne CO2, natlakuje nádou a voda pak prorazí plastové víčko v tryce a proudí ven. Dost podobné sifonu, že?
Ale u tak starého přístroje bych už skutečně nezkoušel natlakovat tu nádobu, bude zeslabená rzí. Ovšem i tak - voda uvnitř rozhodně nevybuchne, CO2 v bombičce taky není výbušné, určité riziko by snad mohl znamenat tlak plynu v bombičce.
Takže pyrotechniky bych do toho netahal, pro klid duše můžete oslovit hasiče, ti si budou vědět rady.
Já viděl zrovna u vodního hasicího přístroje tlakem ustřelený ventil - pěkná díra ve stropě a zlitá celá kancelář. Ne všechny PHP mají tlakovou kapsli oddělenou od náplně, zvlášť u těch starších bych si nebyl jistý. Každopádně 50 let starý vodní hasicí přístroj je dávno za dobou životnosti (max. 20 let) + má podléhat co 3 roky kontrole lahve + co rok kontrole provozuschopnosti. Určitě bych jej zlikvidoval, už proto, že legálně Vám není k ničemu. Nikdo Vám na něm kontrolu neudělá.
"Ne všechny PHP mají tlakovou kapsli oddělenou od náplně, zvlášť u těch starších bych si nebyl jistý."
Obráceně. Dříve bývaly tlakové patrony častější, dnes jsou hasicí přístroje obvykle pod stálým tlakem. U současných HP na našem trhu jsou tlakové patrony k vidění jen zřídka (malé práškové HP 1-2kg, některé speciální typy a pár nesmyslů dovážených ze zahraničí).
Zkoumání bych nechl pyrotechnikovi - zavolat cajty že jsi našel podezřelý předmět bojíš se na něj hrabat že bouchne, někoho tam pošlou.. Nebo jim to dones na stanici jak tuhle borec s taškou granátů (ne, tyhle věci se nikam nenosí)
Bezpečná likvidace je z dálky prostřelit, odstřelovači takhle vyfukujou flašky při požáru..
Já su tady, a kdysi jsem byl i u hasičů.
Nedává mi smysl to, že nám to píšeš do poradny na internetu, místo toho, abys požádal/a někoho z tvého okolí o pomoc nebo požádala přímo hasiče v tvém bydlišti.
Netuším co jsi za osobu a jaký v sobě máš náboj, že by tvůj dotek přivedl hasící přístroj k výbuchu.
Ale i když je ten hasičák tak starý, tak maximálně praskne a vyteče z něho voda.
A když se toho bojíš, tak tomu nelez a zavolej někoho, kdo se toho nebojí.
Jinou radu než požádej o pomoc odborníky z nejbližšího okolí doufám nedostaneš.
Pokud je dle popisu PROREZIVĚLÝ- pak netřeba s obávat že exploduje, protože tam díky prorezivění už tlak ani voda není!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.