Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pakování závitů

Od: gruntovnik odpovědí: 6 změna:

Vážení, máte někdo zkušenost s tekutým konopím? Teflonová nit je sice dobrá, ale když se brzy nespotřebuje, po čase přestane být taková mastná a už to není ono. Páska se nehodí na všechno a koudel s fermeží je na ho.no. Zajímá mě, jestli spoje s tekutým konopím častěji netečou (třeba větší průměry), jak dlouho to schne, spotřeba a jestli i v té lahvičce nespotřebované brzy netvrdne.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Záleží jaký materiál a jaký průměr se těsní, na větší závity dělané závitořezem je konopí bezkonkurenční, tmel potřebuje důkladné odmaštěí závitu -při kvantu závitů může být problém

zaseja
hodnocení

4x

Proč je koudel s fermeží je na ho.no?

gruntovnik
hodnocení

Co třeba proto, že jak to zaroste, je rozebírání za trest?
Nebo proto, že na mosaz/bronz s tím jít nemužeš?

zaseja

Pokud použiješ opravdu fermež, tak to nezaroste a není nikdy problém fermež povolit.

Konopí s fermeží je nejspolehlivější těsnění závitů s možností pozdějšího bezproblémového povolení.

Nikdy už nepoužívám ty různý nítě, pásky a pasty, mám rád jistotu.

Kdo říkal, že na mosaz nelze použít konopí?

Na topení trubky 3/4" i 1/2" používáme konopí s fermeží, na železo i mosaz už tak 20 let a bez větších problémů. Jak při spojování, tak pří opětovném rozebírání. Naši předkové při dřívějších instalacích používali jen železné šroubení. Zrovna minulý týden jsme předělávali 3 kohouty a ze šesti spojů při rozebírání jeden trochu odolával, ale nic zásadního. Ale to byl spíš problém špatného nářadí.

hodnocení

0x

Na co sš ptáte? Na Siseal? Mám zkušenost, že na montáž to je fajn, stačí trochu a drží a těsní. Bohužel drží až moc, po čase měnit roháček znamená roztrženou nástěnku, už to nepoužívám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pakování závitů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]