Dobrý den,mám takovou věc.Objednal jsem firmu na realizaci střechy.S pokrývačem jsme se domluvili na odstranění původní krytiny (eternit+lepenka) a položení krytiny nové.Při dotazu jak vše bude probíhat mi bylo řečeno,že se na záklop položí separační fólie,laťe,okapy a navrch krytina (prefa) a větraný hřeben. Firma přijela,sundala krytinu a natáhla fólii. Přímo na ní začala přitloukat šablony bez laťí.Vůbec tomu nerozumím a tak jsem si myslel že je možné takovou střechu zateplit (při slunci je pod střechou 60%).Bohužel jsem se dočetl že tímto postupem vzniknou problémy s kondenzací vody. Firma si v půlce práce vzala dovolenou,střecha je nyní pobitá z 80-ti%.Toto mé zjištění o zateplení jsem psal majiteli a ten tvrdí,že podkroví bylo neužívané tak to řešil bez latí (mě se nikdo neptal,smlouva není,ještě jsem nic neplatil).Prý pokud budu chtít zateplit tak mám vytvořit z interiéru pod záklopem mezeru,pod ní vatu dostatečné šíře a nakonec parozábranu.Kondenzovaná voda ve vatě prý vyschne větráným hřebenem.Mám však obavu,že jakmile se prořízne fólie ve hřebeni tak bude při větru a dešti téct na půdu.Navíc tím pádem budu muset strhávat podbití,řešit nasávaní vzduchu od okapu do mezery (dle majitele není potřeba) a předělávat elektřinu. Je fakt že je to částečně i moje chyba,ale jako laik jsem tyto skutečnosti nevěděl.Co byste na mém místě nyní dělali?Děkuji za radu.
Najdi montážní postup ožadovaný výrobcem krytiny a reklamuj to.
Pod plechovou krytinou latě být musí bez ohledu na to jestli zateplení je nebo není. V místech dotyku šablony a podbití to bude hnít.
Máš výhodu že jsi zatim nic nezaplatil a neni smlouva. Začni smlouvou o dílo kde bude přesná specifikaco co jak z čeho a za kolik. Jinak je to necháš předělat a přijdou s fakturou z který se osypeš A když budeš protestovat tak začnou vyhrožovat že ti daj přes držku, podpálí barák apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.