Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba vody, pračka vs myčka

Od: milis® odpovědí: 6 změna:

Který z těchto spotřebičů má větší spotřebu vody? Myčka nebo pračka? Dá se odhadem určit, který z těchto spotřebičů mi při 4 členné domácnosti spotřebuje víc vody za rok? Mám totiž zavedenou vodu ze studny pouze do koupelny. Uvažoval jsem, že kvůli uspoře vody místo pračky umístím myčku.

Díky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Těžko radit. Neuvedl jste, jaká je četnost praní a mytí nádobí. Což má na posouzení velký vliv. Pračka má na jeden cyklus praní určitě vyšší spotřebu vody než myčka, ale pokud se bude prát (extrém) 1 x za týden, nebo v delším intervalu, ale mytí nádobí třeba 2 x denně, pak by to možná efekt mělo. A nebylo by spíš vhodnější a možné, natáhnout tu vodu z koupelny, nějak i k té myčce? Třeba i v nějaké liště a PVC 1/2" hadici? Pokud by tedy byl velký problém použít slabou PPR trubku.

hodnocení

2x
Na jedno praní/mytí má větší spotřebu vody pračka, a to zhruba 4-5x

radporadim
hodnocení

0x

Nějak si nedovedu představit tahat denně špinavé nádobí do jiné místnosti, a pak zase zpět uklízet. To by vám a celé rodině asi brzo lezlo na nervy, počítejte taky ztracený čas, námahu, možná nějaké rozbité nádobí.. Nakonec byste myli nádobí pod umývadlem, myčku využili možná jednou za týden, a úspory byly tatam.

hodnocení

0x
U pračky moc neušetříte, studniční voda je většinou tvrdší a budete muset dávkovat větší množství pracího prostředku.
Největší množství pitné vody ušetříte na splachování WC.

tt
hodnocení

0x

jaka pracka, jaka mycka? Zalezi jaky program.

mycka: 12-25 litru

pracka 80-120 litru

spotreba je to napsana v manualu

radporadim

Moje 14 let stará pračka má spotřebu 40-50 litrů, dnešní pračky spíš ještě mín nez víc.

Pro zajímavost - těch 120 litrů co je to za pračku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]