Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zadělal zdi ve starém baráku

Od: petreel odpovědí: 38 změna:
Dobrý den. Předělávám koupelnu ve starém baráku cihly se drolí ale jde to vysekat a já mám dotaz čím zaházet díry a jestli mám nejdříve napenetrovat zdi koupit beton a vyrovnat zdi latí a potom natáhnout lepidlo s perlinkou popřípadě pokud má někdo zkušenosti nebo jak se má postupovatuvítám jakékoliv nápady. Předem děkuji za odpověď
Jak zadělal zdi ve starém baráku
Jak zadělal zdi ve starém baráku #2
Jak zadělal zdi ve starém baráku #3

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Žádnou penetraci, žádný beton. Koupíte si pytlovanou omítkovou směs, třeba K01, nebo od jiného výrobce.

Pak taky můžete píšek, vápno a trošku cementu a udělat omítky.

Pokud je vlhké zdivo, je lepší sanační omítky.

*palec*

Jen doplním, místo penetrace max. vodu!

Ale já napsal, žádnou penetraci, vlhčit podklad, to zná snad každý řemeslník.

krtek6

PENETRACE se v tomto stavu = VODA

a stačí to!

ten dodatek o vodě nebyl Milane na Vás ale pro tazatele !

diesle, já si myslím, že by to měli čís všichni, co chtějí dát penetraci všude.

Když jsem měl zákazníka, který byl skálopevně přesvědčen, že musí být penetrace, otočil jsem a prodával mu dvojnásobné množství s tím, aby to vůbec neředil...

p.Milane -zase *palec*

break
hodnocení

2x
Nechápu módu lepidla a perlinky...
Dozdit , zaházet maltou a hotovo.
Penetrace tady v ničem nemá smysl
krtek6

perlinka a lepidlo je alfa a omega každého zedníka kterej absolutně netuší co a proč dělá a dělá to jen ze setrvačnosti

hodnocení

2x
Koupit pytlovanou hrubou omítku, tou jako první zaházet největší díry do roviny zdi. Bez jakékoliv penetrace, pouze podklad navlhčit. Pak zhotovit svislé "omítníky", buďto z omítky a nechat trochu zaschnout, nebo použít ocelové z roxor, případně laťkové. Poté hrubou naházet a stáhnout mezi omítníky a po částečném vyschnutí (trochu popraská, podle síly vrstvy) "strhnout" a zahladit dřevěným hladítkem, mírně navlhčit (pokud by bylo už moc suché) a natáhnout a zafilcovat "fajnovou", tedy opět pytlovanou, ale jemnou směs na vrchní omítky. Ty trubky vložit do obalu z miralonu a zafixovat před omítáním sádrou.
Do těch velkých děr vkládat do malty zbytky a úlomky z cihel.

krtek6
hodnocení

1x

Pane bože!*zed* Ještě jednou tu někdo napíše, perlinka a lepidlo tak já snad vyletím z kůže*zed*,,,,,vidíš ten vnitřní kout?...najdi jeho vnější hoh a a přesně za ten si jdi naliskat! Na cihlu patří JEN A POUZE OMÍTKA!

Takže si kup, omítníky, provázek a hromadu jadrové omítky...a naházej tu stěnu pomocí jádrové omítky do roviny...jinak řečeno do dovna, svisla, vodorovna a pravouhla...pak na to nanášej další vrstvy...štuk, sádru, kachličky nebo něco jiného...ale chraň tě pánbůh*modla* na to dávát perlinku s lepidlem...PERLINKA S LEPIDLEM JE POUZE A JENOM NA POROBETONOVÉ TVÁRNICE (YTONG, PORFIX)*alene*

A ještě je to koupelna, z velké části bude obklad, Takže proč od něj dávat perlinku?

re4zon
Krtek sice vyleti z kuze, ale co konkretne bude za problem, kdyz na cihle bude lepidlo s perlinkou vysvetlit nedokaze, ani po stopadesate. Jen se opet dozvime, ze se to tak nedela *smich* to tedy nijak nesouvisi s dotazem, to co je na fotce jde skutecne jen nahodit jadrem.
@re4zonPřesně tak.Je potřeba si uvědomit že Krtek je bůh.To už je jasné vždy z jeho odpvědí.Vše nejlepší,špičkové,každý druhý to dělá špatně on je nejšikovnější.To je typ řemeslníka co někam jde na obhlídku a nadáva na řemeslníky před ním jak je vše blbbě udělaný.Nechápu že do vlákna leze když ho to psychicky ničí.Já tomu co mě rozčiluje se vyhýbám.Chudák tazatel a ani se nedivím že se pak někdo bojí na něco zeptat.Tazatel se slušně ptá a ptá se proto že neví jak to udělat a zda to dělá dobře a chce poradit a od Krtka slyší jen :Spílání v boha,vyletění z kůže,pak tazatelce poradí at si jde nalískat a zakončí to "chraň tě pánbůh" na to dávat perlinku.Strašný

Je jasné, že to jde i s lepidlem a perlinkou. Ale proč to dělat zbytečně draze pracně. Jen si spočítejte, kolik bude třeba pytlů lepidla a jak se to prodraží. Pak někdo zkuste naházet lepidlem vrstvu 1,5cm, a někde i více...

Ale klidně to může dělat i tak, že to zašaluje a vyleje řidkým betonem, může to přizdít cihlou, srovnat cetrisem, sádročem, OSB deskou. Možností jsou desítky.

Ale co je levnější a rychlejší, jak to omítnout maltou?

Proč ne perlinka a lepidlo-protože stejně lidé jako Jana222 a Re4zon to stejně nepochopí a budou si stále mlet svoji-technologické postupy jim nic neříkají ale budou stále strkat všude svá moudra o perlince a lepidlu!

jinak doporučuji -stáhněte či otevřete si u prodejců - výrobců stavebních směsí - technické listy a najděte tak kde se píše o použití lepidla místo jádrové omítky!

re4zon
Mozna kdyby si diesel nevymyslel neco, co nikdo nenapsal, mela by diskuse smysl.
krtek6

re4zon + Jana222 proč se nedává perlinka s lepidlem na cihlu? Už jsem to tu psal x krát a nebudu se opakovat. Ale pouze ve zkratce...když se to jmenuje LEPIDLO, tak tím asi mám něco přilepit k něčemu...a když se to jmenuje OMÍTKA tak tím asi budu omítat...dodatek Milana o neekonomičnosti sice nesouvisí s technologií, ale také může být brát jako důvod...

A ano na řemeslníky nadávám kudy chodím, protože oni si myslí jak nejsou dokonalí, ale práce stojí většinou za velký prd ..není to ani 14dní co jsem byl u kamaráda u Brna..taky se mi chlubil jak rekonstruuje v jednom baráku koupelnu...v celé místnostni oklepané na cihlu, asi jako u tazatele, nahozená nová omítka až po strop..jádrovka...a někde už se začínalo obkládat...já jsem vzal váhu...a už jsem jel...nebylo místo kde to nebylo křivé! Na nových omítkách...váha se mi giglala jak na houpačce..na svislici jsem mohl dát mezi váhu a zeď i prst...obkladačky? Taky neseděly...

Jooo ono když řemeslník narazí na technika z oboru, co mu tu jeho "Dokonalou" práci začne hanit a vytahovat na něho normy a technologie, tak to je konec...to je pak pošramocený ego..kolikrát já to zažil...to jsou pak reakce jak přes kopírák... "já už to dělám XX let a dobře" ; "já to tak dělám furt" (ale furt blbě)...

break
Krtek: to se okouká*smich*

Re4zone -umíte použít hlavu? Použijte a přřemýšlejte o tom co je tu a nejen tu psáno o stavebních lepidlech. Víte o tom s úprominutím hozubeles ale myslíte že jste snědl veškerou moudrost.

Jinak se říká-moudrému napověz a hloupého trkni!

re4zon
Takze presne jak jsem psal drive. Hazet hrach na zed by melo vetsi smysl. Ze se neco nejak jmenuje neni zadny argument ani duvod. Takze naposled. Mam vedle sebe dve steny opravovane pred 15 lety, drolila se misty omitka. U prvni se oklepala omitka na cihlu, nahodila se znovu. U druhe se rozmyla malba a natahla se do lepidla. Obe se pak nastukovaly. Oprava prvni stala dvakrat tolik a bylo z ni desetkrat tolik bordelu. Obe vypadaji stejne, funguji stejne a nikdo nepozna rozdil, leda by do ni zacal sekat. A ted mi laskave odpovezte, v cem je pro obyvatele nemovitosti ta prvni lepsi. Odpoved opet nedostanu. On totiz nikdo netvrdi, ze se lepidlem nahrazuje jadrovka, ale ze modernim materialem s uplne jinym urcenim jde udelat leccos, zvladne to i cvicena opice a poslouzi to uplne stejne. Ale to zednikovo ego proste neskousne.

Odpovědí na toto téma je zde v sekci domácnnost a bydlení hejno stačí použít hlavu na přemýšlení případně hledat. jenže by tu nesměli být neumětelové co šťourají do něčeho čemu nerozumí a NECHTĚJÍ to ani pochopit.

jana222 - ale on má krtek pravdu. Sice to "podává" trochu emotivně, ale nakonec vše co píše i jak to dělat , tak se dá se vším souhlasit. *smich* V tomto konkrétní případě jedině, jak už jsem psal, na potrubí natáhnout miralon, zdivo očistit a řádně navlhčit, zaházet díry jádrovou omítkou (koupí se v pytlích směs), do těch hodně velkých vkládat úlomky z cihel. Pak už klasika- omítníky, naházet jádro, stáhnout, natáhnout "fajnovou" (štuk), zafilcovat a dokončit povrchy (malování, obklady a.t.d.). V prostorech obkladů nedávat štuk, ale obklady lepidlem lepit na vyrovnané jádro. Jiná řešení jsou nesmysl. ;)

@bohumil

Ale to já vím že má pravdu a z příspěvků i ostaních je vidět že řemeslu rozumí.A já vubec netvrdil že lepidlo perlinka je správně.Já jsem se jen vyjádřil jak píšete Vy že to jeho podání jakým způsobem odpovídá je katastrofa.

To jeho vyvolávání v boha a že kvůli tomu vyletí z kůže a at si jde tazatel nalískat...prostě to mě vadí.A jeho odpoved v podobném sytlu není poprvé

Odpovedet se dá uplně normálně v klidu ve smyslu děláte to špatně atd...a nebo pak holt nějaký medikament když ho dokážou rozčílit písmenka na monitoru a ani ho nikdo nenutí to číst.

re4zon
@diesel Aby se neco dalo pochopit, musel by to nekdo vecne oduvodnit. Ptal jsem se tu asi 30x a ani jednou nikdo nedokazal odpovedet jinak nez "protoze proto". Cim to asi bude..

jana222- to máte tak, podle "naturelu" tedy odborně temperamentu se jednitlivci dělí na 4 skupiny, tedy sanquinik, melancholik, flegmatik a cholerik. No a on krtek zřejmě spadá do té čtvrté.*smich* Což jej možná omlouvá. A když to člověk vezme s nadhledem, tož si musí řéct "Sranda muší bejt, i kdyby na chleba nebylo". Ale zase k jeho dalšímu příspěvku, už méně emocionálnímu, musím říct, že má v mnohém pravdu.;)

Re4zon-umíte něco sám? asi ne tak zde (použil jsem jedno z mnoha základních lepidel tedy třídy C1T a najděte tam že je určeno na dorovnání tl víc jak pár milimetrů : dek.cz/...

Dále třeba zde jádrová omítka a opět přečtěte si určení a další věci k tomu na odkazu od výrobce : dek.cz/...

Pokud umíte opravdu použít hlavu jinak než kritiovat zkušené pracovníky pak už snad po 31 pochopíte proč tak jak píšeme (já, Krtek, p.Cukrář a další odborníci): Pokus tále nepochopíte pak je to smutné ale chyba je někde na druhé straně síťě!

re4zon
To si fakt uz snad delas prdel. Precti si muj dotaz o par otazek vyse a odpovez mi na nej! A netahej do toho milimetry, kdyz jsem se ptal na neco UPLNE JINEHO. Stejne jako sem netahej p. Cukrare, ktery na rozdil od tebe nepise ze neco nejde. A kdyz uz neco takoveho napise, tak i uvede PROC. Od tebe se toho dockat neda, odborniku.

kluci, prosím, je neděle, pohoda, nechte útoků na druhého...nikam to nevede..

Děkuji Vám,

Naposledy nepsal jsem nikde že to nejde,psal jsem že je to prasárna! a kdo chce ten odpo na Tvoji otázku p.Re4zone najde v mém odkazu a dalších odpovědích.

krtek6

moje odpovědi na tohle téma jsou sice emoční jak tu někteří píšou...ale když tohle člověk slyší po milion šesté tak to už se nedá opravdu vydržet...kor když tato rada nebo požadavek na radu se tu opakuje tak 3x do týdne...

asd1
hodnocení

1x

Všechno volný omlátit a na velký díry je dobrá "židovská malta" = jádrová omítka s nadrcenýma cihlama.

Trubky do izolace včetně kolen (možnost dilatace)

Perlinku + lepidlo NE je to cementový zavře to vlhkost ve zdi a pak se to celý odloupne. Pokud přes to bude obklad tak to ale nevadí.

olinl
hodnocení

0x

Pokud je to v přízemí a jsou tam vlhký nebo mokrý zdi a není tam vodorovná hydroizolace tak bych ji udělal, dokud nejsou podlahy. Neznám podrobnosti vaší stavby, tak jen doporučuji věci, které se hůře dělají později.

hodnocení

0x

Co se drolí.otlouct. Pak natáhnout keramické pletivo a omítnout.

hodnocení

0x
Penetrace vám nepomůže, natáhněte zahradní hadici a pořádně namočte a vymyjte prach, poté špryc.
Perlinka nepoužitelná, když už tak rabicové nebo králičí pletivo.
Malty padne hodně proto ji míchejte ze základních komponent, pokud nemáte hašené vápno tak hydrát alespoň den do předu namočte, můžete přidat plastifikator třeba žlutučervené malé sáčky.

hodnocení

0x

Podle obrázků je to vlhké zdivo. Tak v první řadě je třeba vlhkosti se zbavit. Pak nahodit, naštukovat a případně obložit (podle toho jak a kam bude obklad umístěn. Co ta zásuvka, v koupelně jsou určité zóny, kde smí, nebo nesmí být el. zařízení a v jakém stupni krytí.

petreel
hodnocení

Jo zásuvky dělal elektrikář před 10 lety já na elektřinu nesahám takže já za zásuvky nemůžu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]