Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač KEDU KOA7 nespíná/nedrží

Od: wenzl® odpovědí: 9 změna:

Nevěděl by prosím někdo, kde je chyba? Měnil se vnitřek vypínače po vypálení originálních kontaktů, zapojeno stejně jak původní, ale spínač teď nedrží. Cívka nezůstane seplá, napětí na ní je 230V. Je možné, že se jedná o vadný kus, nebo co ještě překontrolovat?

Vypínač KEDU KOA7 nespíná/nedrží
Vypínač KEDU KOA7 nespíná/nedrží #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Proměřit cívku ohmetrem nebo alespoň žárovkovou zkoušečkou (na kontaktech A1 a A2). Většinou se odpor cívky pohybuje do 100 Ohmů, alespoň ty co znám. Vypadá to ale na špatnou cívku. Občas se drátek vinutí cívky utrhne u kontaktů se šroubky, tak se podívej především tam, to se dá ještě nastavit a zprovoznit..

hodnocení

2x

Prověř napájený stroj, nemusí být v pořádku, když mu vyhořel spínač. A taky modrý vodič (ten z schématka), kde a jak je zapojený.

111®
hodnocení

2x

je opravdu shodný typově? Na foto je cívka na 400V a zapojeno to máte na 230V / fáze proti PEN/

doplněno 12.01.23 11:20:

Kompletní zapojení::::::

Vypínač KEDU KOA7 nespíná/nedrží #3
hodnocení

Je to zapojené dobře na 400V. Číňan se s tím nemaže a používá modrou i na fázi.

kpartl
hodnocení

0x

Můžu se prosím zeptat, jak se vám to podařilo rozebrat? Mně se nedaří sundat to víčko, protoze ty díry na šrouby jsou vyplněny takovými průchozími jakoby nýty.

A podařilo se vám to opravit? Mám stejný problém. Při vytahování kabelu ze štípače jsem ho vytáhl i s koncovkou a utrhaly se dráty. Po zapojení drátů zpět mi také motor nesepne.

Díky za odpověď.

hodnocení

Já tam měl normální vruty do plastu s křížovou hlavou. Ty "nýty" budete asi muset odvrtat a nahradit šrouby.

Nejdřív jsem si jak moderní pitomeček objednal z Amazonu samotný stykač (cca. 500 Kč), a pak se vrátil ke kořenům a pokutilsku proměřil cívku (byla dobrá), očistil a zabrousil kontakty (nepomohlo) a pak už jen ze zoufalství natáhl pružinku kontaktů a bylo opraveno.

Vypínač KEDU KOA7 nespíná/nedrží #4

patamat
hodnocení

0x

Píšete: "... spínač teď nedrží. Cívka nezůstane seplá ..."

Chápu to tak, že spínač sepne, ale po uvolnění tlačítka odpadne?

V tom případě by byl vadný kontakt, přes který se do cívky přivádí proud po uvolnění tlačítka. Jelikož není schéma zapojení obvodů mimo "vypínač", tak se to nedá přesněji popsat.

111®
hodnocení

0x

proměřit přídržný kontakt a obvod cívky včetně STOP tlačítka

trela
hodnocení

0x

motory ted mají tepelnou ochranu a muže to být i vada tepelného senzoru ve vinutí motoru. *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]