Nejste přihlášen/a.
Parapet máme jako na obrázku níže
Edit:: topstein.com/...
Díky
4x
Doporučím poptat se u kameníka z okolí.
To ano, ale asi se ptá na něco úplně jiného. Nikoliv na spodní stranu, alébrž na horní stranu parapetu, kde je spoj parapetu se špaletou. U plechových je ohnutý lem.
Tady jedině něco dolepit, je otázka, jak to bude vypadat. Z nerezu by to mohlo vcelku vypadat.
Dodatečná montáž lišt je možná, jsou i k dostání.
Proto jsem radil poptat se kamenictví v okolí.

@break: Díky, mohl byste mě prosím na ty dodatečné lisšty nasměrovat? Moc vám děkuji. Jinak spád tam moc není, bohužel firma to nechala prakticky v rovině. Ta vyříznutá drážka by asi stačila (lepší než nic)..ale šlo by to dodatečně?
To už je pracnější, ale ne nemožné.
Lišty se montují, osobně nejsem jejich příznivce , ale určitě se dají sehnat na internetu nebo u firem , co montují okna.
Anebo si je nechat vyrobit u klempíře na míru.
Pak stačí namontovat jen silikonem na přírodní kámen. V žádném případě sanitární. Jakmile smrdí silikon jako ocet, nepatří na kámen...
Jinak spád má být 2%, okapnicka bohatě stačí. Pak nejsou potřeba neestetické lišty
Postačí voda s jarem na stáhnutí silikonu, nemusíte kupovat zbytečně chemii na silikon. Jen pak parapet omýt vodou, aby nevznikly fleky v kameni.
Pořiďte si gumovou sadu na stahování popř dřívko z nanuku taky poslouží
@break: Díky moc. Takže asi jako na obrázku níže? Aby se voda netáhla podel rohu ostění, lištu bych dal takhle delší. Profil L (snad je to dobře poznat, upravil jsem fotku z internetu v malování ![]()
Rozhodně to nechám na Vás. Delší verze je jistota.
Pokud to má protispad, tak tomu nic nepomůže.
Podle fotky hádám, že kámen je Nero Impala.
Ještě technická připomínka. Neřezat nerezový lišty flexou.
Ať se daří.
Sakryš, tak opět poprosím - a čím tedy říznout? Já jsem antikuťil, moje maximum je použití silikonu nebo vyvrtání díry na hmoždinku. Mohu to říznout pilkou na železo?
já když svařoval nerez oceli TIGem, řezal jsem bruskou úhlovou, na menší otáčky a měl tam kotouč určený na řezání nerez oceli, kotouč na řezání běžné oceli ti tu lištu znehodnotí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.