Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salava obestavba krbu

Od: karel22* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, při sálavé obestavbě se dává nad krbová dvířka překlad, aby "šamotové" cihly neležely 0rimo na krbu a byla tam dilatační mezera. Jak se to dělá v případě rohového krbu? Sháním nějakou inspiraci.
Co jsem viděl rohové krby tak víceméně vždy jen teplovzdušné, které jsou dělané z lehkých desek-tam není problém, jsou sešroubované vruty a víceméně samonosné.
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

0x

Salávý krb = hmotná akumulace . Nemužete si tedy dovolit to co u papírové stavby. Gravitace je sfiňa . Leda dělat část hmotnou a část papírovou (lehkou) .

hodnocení

0x

A cihličky jste si v mateřské školce skládal? Tak to zvládnete i s krbem *smich*

Tak nejak tuším, źe bude reč buď o prizmatickom alebo rohovom skle, kde bude potrebné nosný prvok vykonzolovať. To je už v kombinácii s tepelným namáhaním už vyšší dívčí.
karel22*
hodnocení

Ano jedná se o rohové sklo. Zatím mě napadá nosná konzole upevněná na zdi, která by tu váhu nesla.
Salava obestavba krbu
karel22*
hodnocení

Tady jsem našel pro inspiraci. Tohle bude zřejmě potřeba udělat, samozřejmě správně nadimenzovane pro těžší akumulacni desky.
Salava obestavba krbu #2

On se dá i ten roh zavěsit na táhlo, aby to nebylo namáhané takovým momentem jako konzola a táhlo schovat do opláštění.Jednoduché

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]