Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velkou hmozdinku na primy zaves?

Od: hmozdinka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

mám strop z hurdisku a jdu tomu naproti a chci dat SDK na prime zavesy :)

Koupil jsem AM hmozdinky + chci koupit jeste plastove uzlovaci, uvidime, s cim se bude lepe delat.

Potřebuji prosím poradit, jak velké hmoždinky na ty přímé závěsy. Na stropě je štuk cca 1-2CM max pak je hurdiska.

Chtěl jsem vzít 6mm hmozdinky ale ty mi přijdou krátké 6x38mm
pak jsou 8x51mm.

Co poradíte?

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Do hurdisek se nemá vrtat a věšet, hmoždinky musí být kovové.

Délku musíte určit, dle síly omítky a stěny hurdisky.

třeba

ventilatory.cz/...

hmozdinka
hodnocení

Zdravím,

díky za odpoved. Našel jsem právě, že se do hurdiskoveho stropu dávají ty AM hmozdinky? Je to tedy spatne?

dejte odkaz na AM hmoždinku.

hmozdinka
hodnocení

dskstavebniny.cz/...

na 1x zaves tedy staci 1x am hmozdinka predpokladam

s větší podložkou, klidně...

Vrtá se to velkým vrtákem, aspoň 12, je dobré vrtat velmi opatrně. Znám mantáky, co těžkou vrtačkou rozbili celý strop.

proč průměr 12 mm?

Komentář patřil k tazatelově AM hmoždince, a to proto, aby dostal dovnitř hlavu s packama. Přesto základní předpoklad je, při vrtání se trefit do dutiny.

krtek6
hodnocení

0x

Do dutých materiálů musí být buď nějaké deštníkové nebo deformační hmoždinky, které zamezi tomu, aby v tom prostoru hmoždinka nevypadla...já mám starý miako strop, dělal jsem SDK podhled v obyvaku a dával jsem tam sukovačy od fischera na doporučení od kámoša co už to absolvoval dříve ve stejném typu bytu...on dělal zkoušku "houpáním" že se na konstrukci pověsil jak opičák.. a drží...mě strop taky na hlavu ještě nespadl...

hmozdinka
hodnocení

Koupil jsem toho víc, mám i uzlovací hmozdinky do dutych ciehl... já se trochu bojím celkově toho stropu, nikdo něví, jak to "svépomocí" před 30 lety udělali. ale ta SDK konstrukce to dle mého názoru nijak extra nezatíží, myslím tím více než třeba plná skříň, postel s 2 lidmi. Váha je roznesená + UD na zdi. Tak snad to nespadne :D prosím napiště někdo, že to tak máte :)

Po pádu několika stropů vydal tzus.cz sdělení, že při šetření případů se ukázalo, že hmoždinky z plastu nejsou vhodné do stropů, neboť při střídání teplot dochází k destrukci...

Střídání teplot čeho?

hodnocení

0x

Řešíte hmoždinky a možná ani nevíte, že by jste měl vrtat bez příklepu *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]