Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit nedovírací dvířka?

Od: davidm* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

snažil jsem se opravit dvířka s problémovým dovíráním. Myslel jsem , že bude chyba v magnetu-dvěřním. Tak jsem koupil nový ale dvířka se stále nedovírají a při každém zavření se dvířka pootevřou. Nevíte v čem by mohl být problém? Nemá někdo zkušenost?

Na obrázku je, co mylím, nevím, da to bylo pochopitelné.

Předem děkuji za případné rady a tipy.

Jak opravit nedovírací dvířka?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi jsou ta dvířka napružená, o něco se opírají. Mají seřiditelné panty? A docvakne vůbec ten magnet, není moc utopený?

davidm*
hodnocení

Normálně se to secvakne ale následně hned otevře, když to chvíli podržím, tak to drží.

hodnocení

2x

Dvířka budou kapku "do vrtule". Vysuňte, podložte oba protikusy magnetu do prostoru, naproti tomu druhému.

doplněno 12.08.22 11:42:

Myslela jsem to tak, aby maloučko přečnívaly přes hranu.

davidm*
hodnocení

Jsem na tohle trouba, úplně si nejsem jistý zda chápu, myslíte to tak, že mám natočit tu magnetickou stranu více na ty plíšky?

hodnocení

1x
Základní otázka je, jaký jsou panty?
Pokud klavíráky tak nezbývá než to různě poladit a napružit na pantu.
Pokud tam jsou klasický NK panty, tak ty stačí polevit, ten šroubek, kterým je pant přišroubován k podložce a o kousek vytáhnout ven. Třeba dva milimetry.
davidm*
hodnocení

Je tam klavírák, takže zkusím poladit ten, díky!

hodnocení

1x

Tyhle magnety mají velkou sílu a nezeslábnou ani po půl století. Výměna byla naprosto zbytečná. Chyba není v magnetu, ale v seřízení. Jako první je potřeba ověřit, je-li magnet v plastovém pouzdru volný. Jinak nemůže přiskočit. Dál je potřeba ověřit, jestli přiskakuje všemi čtyřmi póly na protiplech. Pro zvýraznění je dobré póly natřít nějakou barvou. Kosmetickou tužkou, fixem... Nejlépe drží, když mají dvířka po přiskočení několik desetin milimetru vůli. Seřizuje se utažrním šroubků v oválných otvorech. Šuplérou je potřeba zkontrolovat, jestli je rovnoběžně s hranou.

hodnocení

0x

Chyba je v tom, že síla , která působí proti magnertu je vyšší než je schopen magnet podržet. Takže tuto sílu o něco snižte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]