Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
snažil jsem se opravit dvířka s problémovým dovíráním. Myslel jsem , že bude chyba v magnetu-dvěřním. Tak jsem koupil nový ale dvířka se stále nedovírají a při každém zavření se dvířka pootevřou. Nevíte v čem by mohl být problém? Nemá někdo zkušenost?
Na obrázku je, co mylím, nevím, da to bylo pochopitelné.
Předem děkuji za případné rady a tipy.
Dvířka budou kapku "do vrtule". Vysuňte, podložte oba protikusy magnetu do prostoru, naproti tomu druhému.
Myslela jsem to tak, aby maloučko přečnívaly přes hranu.
Tyhle magnety mají velkou sílu a nezeslábnou ani po půl století. Výměna byla naprosto zbytečná. Chyba není v magnetu, ale v seřízení. Jako první je potřeba ověřit, je-li magnet v plastovém pouzdru volný. Jinak nemůže přiskočit. Dál je potřeba ověřit, jestli přiskakuje všemi čtyřmi póly na protiplech. Pro zvýraznění je dobré póly natřít nějakou barvou. Kosmetickou tužkou, fixem... Nejlépe drží, když mají dvířka po přiskočení několik desetin milimetru vůli. Seřizuje se utažrním šroubků v oválných otvorech. Šuplérou je potřeba zkontrolovat, jestli je rovnoběžně s hranou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.