Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přečerpávačka odpadu do kanalizace nad úrovní domu

Od: monikaa odpovědí: 5 změna:

dobrý den,

vedeme kanalizaci přes sousední pozemek (bohužel kdysi domluveno podáním ruky a "slovem chlapa") a nyní s tím má soused problém.

Na stavebním úřadu mi poradili jako jednu z možností přečerpávačku na odpadní vody (kanalizace z druhé strany pozemku mi vede nad úrovní vývodu mé kanalizace z domu).

Absolutně nevím jaké jsou plusy, mínusy a kolik cca taková věc stojí.

Nemáte s tím někdo zkušenost?

Děkuji!

Monika

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Přečerpávací jímka v podstatě nemá žádné plusy, instaluje se tehdy, když to prostě jinak nejde.
Mínusy ovšem má..cena, možnost poruchy, nutnost údržby, v některých případech nutnost záložního čerpadla (a potom téměř dvojnásobná cena), řezací nože čerpadla jsou "háklivé"..atd atd.

hodnocení

0x

Nieco take som videl v jednoduchej verzii, kde bola kanalizacia zo zahradneho domceka zvedena do septiku a tam bolo hodene ponorne kalove cerpadlo s plavakom, hadica sla asi 2m nahor na ulicu, kde bola napojena na kanalizaciu.

Ci vam to takto prejde cez urady, o tom pochybujem, ale princip zostane, len bude musiet byt na vasom pozemku zakopana plastova nadrz s cerpadlom a spravne utesnene cerpacie potrubie smerom ku kanalizacii.

Nevyhody : nutne cerpadlo napojene na elektriku, spotreba elektriky, nutna 100% tesnost vytlacneho potrubia. Dodatocne naklady na cerpadlo a plastovu nadrz.

kimbert*
hodnocení

0x

Zkušenost mám,protože hlavní gravitační stoka je od mého domu asi 120metrů a je výše tak jsem koupil tuto ,,stavebnici" cerpacijimky.cz/... (zakopal a zapojil jsem si sám)+ 125 metrů hadice kterou mi zakopala a napojila místní firma na kanalizační hlavní stoku přes připojovací jímku ,kterou už předem nechala obec nainstalovat . Čerpadlo jede denně,nebo obden podle spotřeby vody asi 5 minut.Po třech letech žádný problém...

olinl
hodnocení

0x

Pokud se té přečerpávačky můžeš vyhnout, tak se jí "vyhni", zkus zvolit odpadní potrubí někde u sousedova pozemku, pokud to jde. Jak píšou rádci přede mnou ohledně přečerpávačky: spotřeba elektriky, neustálá kontrola funkčnosti, může se porouchat čerpadlo, klekne elektronika a odpadní voda ti vyteče z jímky-v létě smrad, v zimě kluziště..

hodnocení

0x
Výhoda je jen že se nebudete muset dohadovat ze sousedem.
Cenově počítejte minimálně 100k spíše o hodně více, záleží jestli to bude dělat firma nebo vaši známí a jakou technologii zvolí.
To co nepatří do kanalizace to tam prostě nebudete moci dávat, třeba pozvete kamarádky ty vám do záchodu spláchnou vložky a vlhčené ubrousky a po skončení návštěvy budete vytahovat ucpané čerpadlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]