Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
vedeme kanalizaci přes sousední pozemek (bohužel kdysi domluveno podáním ruky a "slovem chlapa") a nyní s tím má soused problém.
Na stavebním úřadu mi poradili jako jednu z možností přečerpávačku na odpadní vody (kanalizace z druhé strany pozemku mi vede nad úrovní vývodu mé kanalizace z domu).
Absolutně nevím jaké jsou plusy, mínusy a kolik cca taková věc stojí.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
Děkuji!
Monika
Nieco take som videl v jednoduchej verzii, kde bola kanalizacia zo zahradneho domceka zvedena do septiku a tam bolo hodene ponorne kalove cerpadlo s plavakom, hadica sla asi 2m nahor na ulicu, kde bola napojena na kanalizaciu.
Ci vam to takto prejde cez urady, o tom pochybujem, ale princip zostane, len bude musiet byt na vasom pozemku zakopana plastova nadrz s cerpadlom a spravne utesnene cerpacie potrubie smerom ku kanalizacii.
Nevyhody : nutne cerpadlo napojene na elektriku, spotreba elektriky, nutna 100% tesnost vytlacneho potrubia. Dodatocne naklady na cerpadlo a plastovu nadrz.
Zkušenost mám,protože hlavní gravitační stoka je od mého domu asi 120metrů a je výše tak jsem koupil tuto ,,stavebnici" cerpacijimky.cz/... (zakopal a zapojil jsem si sám)+ 125 metrů hadice kterou mi zakopala a napojila místní firma na kanalizační hlavní stoku přes připojovací jímku ,kterou už předem nechala obec nainstalovat . Čerpadlo jede denně,nebo obden podle spotřeby vody asi 5 minut.Po třech letech žádný problém...
Pokud se té přečerpávačky můžeš vyhnout, tak se jí "vyhni", zkus zvolit odpadní potrubí někde u sousedova pozemku, pokud to jde. Jak píšou rádci přede mnou ohledně přečerpávačky: spotřeba elektriky, neustálá kontrola funkčnosti, může se porouchat čerpadlo, klekne elektronika a odpadní voda ti vyteče z jímky-v létě smrad, v zimě kluziště..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.