Nejste přihlášen/a.
Existuje něco takového? Na malé průměry je "lochajzna", ale když chci udělat těsnění řádově 30-50mm průměr. Navíc by bylo dobré, kdyby to bylo nastavitelné, ne jen na jeden průměr. Zatím to dělám nůžkama, ale to není přesné a je to zdlouhavé.
Vykružovat gumu jsem zatím ještě nezkoušel.
Ale pokud požaduješ univerzální řešení, tak je to pouze vykružovák.
Všechno ostatní bude vždycky pouze na vyseknutí jednoho průměru. Občas stačí vybrousit do ostra hranu na trubce o vhodném průměru.
Já bych si na vyseknutí vnitřního otvoru pořídil několik trubek a u soustružníka si je nechal obrobit. Vnější průměr bych asi stále vystřihoval nůžkama.
Ale di, ty brepto. Ukaž mi ten výsečník na gumový těsnění mezi 300 mm potrubní příruby. Ve své profesní praxi jsem se jich něco nařezal a bylo to podobným nástrojem, jaký je v prvním odkazu.
OK, velké průměry samozřejmě ne, to mi uniklo, asi jsem to špatně přečetl. Buď na lisu, nebo vykroužit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.