Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to azbestocementová deska?

Od: jirib odpovědí: 5 změna:
Je to azbestocementová deska? #2
Je to azbestocementová deska? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

S největší pravděpodobností ano. Ale nepodléhejte panice, ono to není zdaleka tak nebezpečné, jak se nám snaží ekoteroristi z Bruselu namluvit. Pokud to nebudete řezat, lámat, nebo vrtat, vůbec nic Vám to neudělá. Když to řezat, lámat, nebo vrtat budete, vemte si pro klid v duši třeba roušku a prach zbytečně nedýchejte.

jirib
hodnocení

Chtěl bych se toho zbavit. Objevil jsem ve sklepě dvě desky o celkové ploše vaší 1m2. Podle toho, co jsem četl o likvidaci, má to provádět speciální firma. Předpokládám, že pokud to dám do igelitového pytle a odvezu do sběrného dvora, tak po zjištění, co to je, mě vykáží pryč.
spu

Po uhrazení poplatku za odebrání nebezpečného odpadu si to ponechají.

hodnocení

0x

Domnívám se, že jde o ohnivzdornou obkladovou desku z Lignátu, která může a nemusí obsahovat osinek. Ten se začal přimíchávat až v průběhu 80-90.let a to ve velmi malém množství

hodnocení

0x
Takže 3253,- Kč/tunu odpadu z azbestem na skládce...pro rok 2022. Takže podle váhy... skladka-ekologie.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat azbest

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]