Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jaké byste mi doporučili kotvení pro okapy a hromovod pro pro zateplenou fasádu - 16cm 70EPS polystyren?
zatím jsem jen ve fázi kdy mám přilepen polyš a než bych dal perlinku, lepidlo a barvu tak bych použíl nějaké varianty kdy ještě můžu lépe vrtat a nemusím zavrtávat jen do polystyrenu - to se mi nezdá moc rebustní řešení.
Mám tip na kotvení od Fisher Thermax. jaký na to máte názor?
Hmoždinky/držáky bych osobně uchytil až do zdi, vyrábí se i prodloužené verze držáků/konzolí jak pro svody/okapy, tak pro hromosvody a to jak šroubovací tak "zatloukací". Na rodinných domcích jsme hromosvodová pozinkovaná lana protahovali do elektrikářských "pevných" plastových trubek průměru cca 32-36 mm, trubky byly uchyceny pevně v celokovových pozinkovaných hromosvodových držácích a ty byly přichyceny do zdi na hmoždinku(šroubovací) a vše bylo schované v polystyrenu-odpadla starost s dodatečnou montáží hromosvodových částí na zateplení. V prodejnách s hromosvodovými a okapovými díly by ti měly správně poradit co koupit, většinou i mají prospekty od výrobců těch hromosvodových či okapových dílů na správnou montáž.
Fisher Thermax určitě ano a to typ Junior Obsahuje závitovou tyč a kužel se závitem, do kterého můžete zašroubovat držák, co má stejný průměr a závit. Nevím, jak je to kompatibilní, nezkoušel jsem to. Naopak držáky např. okapového svodu se dají sehnat s hmoždinkou a určitou délkou vrutu pro zašroubování - nevím, jestli se vyrábí v dostatečné délce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.