Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mizející pošta ze schránky

Od: aneta22 odpovědí: 13 změna:
Mám nájemníka daleko od místa ke sama bydlím. Nájemník mi posílá poštu oskenovanou emailem, už mi tahle posílal pozvánku na shromáždění vlastníků. Potíž je, že vyúčtování od svbj tam údajně nebylo. Volala jsem svbj, dědek me ujišťoval, ze to osobně nesl do mojí schránky, ale ze jestli to tam z nějakýho důvodu neni, tak to tam přinese znova. Pak mi volal že momentálně ten papír nese a vkládá do moji schránky. Jenže podle nájemníka tam stále nic není a neumím si představit, proč by lhal. Schránka děravá není a předchozí majitelé problém nikdy neměli. Jediný vysvětlení mě napadá, že by ty vyčuhující papiry bral třeba nejakej soused, ale taky nechápu proč by to dělal a jen mojí schránce. Skenovat poštu speciálně pro mně nebo mi ji posílat na moji adresu,to asi nemusim na svbj ani zkoušet, když všem ostatním nevim kolika stovkám dalších bytů to dávaj jen do schránky. Tohle vyúčtování asi už oželím (měla jsem přeplatek a nájemník ještě 2021 nebydlel, takže to je moje), ale příští rok bude určitě nedoplatek kvůli zdražení a pak se ani nedozvim kolik mam platit a vyúčtovat nájemníkovi. Má někdo podobnou zkušenost nebo nápad kde je problém?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

A byl by problém se s družstvem domluvit, aby to vyúčtování posílali na Vaši adresu? *zmateny*

jd

To není družstvo, když hovoří o shromáždění vlastníků a o nájemníkovi. Jde o SVJ, Ale na věci to nic nemění. Samozřejmě problém domluvit to není. A vůbec se divím, že to SW je to jen tak házi do schránky a nepožaduje to podepsat. Zřejmě je to nějaké neznalé SVJ a neví, co mu hrozí. Mohou to poslat emailem nebo pozemní poštou.

petule*

U nás hází také do schránky a přijde mi to nevhodné. Buď předat osobně oproti podpisu a nebo poslat doporučeně.

Nám to začali dávat proti podpisu asi před dvěma lety. Do té doby, desítky let, to taky házeli jen do schránky. Toto velmi kvituji, protože si hodně lidí stěžovalo, že jim buď nedošlo nebo jim jej někdo ze schránky vzal.

hodnocení

4x

Volala jsem svbj, dědek starší pán, mne ujišťoval, ze to osobně nesl do mojí schránky
A je problém, tomu staršímu pánovi poslat několik obálek, s vaší adresou a známkou? Pak to hodí do poštovní schránky a vše bude OK.

Já nevidím problém, kde o vidíte Vy.

petule*

Obyčejně? To jste dobrodruh.

Ale já to takto posílám několk liet...bez problémů\

jd
hodnocení

1x

Snad už do příštího roku se protlačí povinnost pro SVJ doručovat do datových schránek, resp. si ji vůbec zřídit.

Dnes máte možnost si vynutit na SVJ/BD, aby vám vyúčtování poslali poštou. Na to máte pochopitelně právo. Ale mohou si p samozřejmě naúčtovat poštovné. Asi to bude jednodušší, než se handrkovat a řešit děravou schránku.

Každopádně záhada, proč vám to mizelo. Ještě bych to pochopil, v případě, kdy nájemce bude mít nedoplatek. Že to stopí.

hodnocení

1x

V našem SVJ to funguje tak, že předseda na nástěnkách vyhlásí dva termíny, kdy si majitelé bytů mohou dojít pro písemnosti a dostanou je proti podpisu. Zbytek jde doporučenou poštou na adresy, které majitelé určili.

Mládežníci z baráku zjistili, že klíčkem od schránky otevřou i některé cizí. A bavili se tím, že poštu přehazovali a možná i vyhazovali. A tak schránky slouží pouze na nevyžádané reklamy a čumkarty z dovolených.

jd

Do domovní poštovní schránky si můžeš zakoupit svůj zámek. Je výměnný.

každopádně vyplanžetovat tenhle typ zámku je snadné pro každého, kdo si to vyzkoušel. Anebo otevřít schránku.

petrm
hodnocení

0x

Já bych tipoval, že nemáte dobře označenou schránku (např. je tam jméno nájemníka) nebo bydlí v domě více rodin s podobnými jmény. Když vidím u nás v domě, jak mají lidé označené schránky, tak se divím, že jim nějaká pošta vůbec dojde.

jd

To lze pochopit u fluktuantů v České poště, ale ne u předsedy (člena výboru SVJ), Že by snad nevěděl, kterému bytu která poštovní schránka náleží, nicméně mi záhadou zůstává, proč to vyúčtování nevrazil místo do schránky, tak do ruky nájemci (po dohodě ovšemže), asi nebyl nájemce doma :)

hodnocení

0x

Nechte si poštu SVJ posílat poštou, nebývá to problém, jen se stačí dohodnout. U nás ze 46 bytů to tak řešíme asi u 12... @jd Snad už do příštího roku se protlačí povinnost pro SVJ doručovat do datových schránek, resp. si ji vůbec zřídit... ale to platí pro SVJ jako takové, ne pro majitele bytů . Majitel bytu by si musel zřídit DS jako fyz osoba a pak by tam mohl případně dostávat poštu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]