Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mam castecne nezateplenou strechu v podkrovi asi 90m2, ktera není obyvana ale planuje se. Druha polovina strechy je zateplena Isotec 100mm. Strecha ve tvaru T. Premyslim co polozit na betonovou podlahu, aby neutikalo teplo z prizemi stropem pres nezateplenou cast strechy. Mate tip na low cost reseni na zimu? Miralon? EPS by vyslo na 50 000 Kc a pak ho uz nevyuziji.
Děkuji
Jednu část nemáte zateplenou a druhou pouze 100mm to je na dnešní standard žalostně málo. Je to spíše takové přilepšení, ale o zateplení nemůže být vůbec řeč. S tí řešením stropu to bez investic zřejmě nebude možné vyřešit, pokud nemáte nějaké možnosti si izolaci pořídit nějakou levnou cestou.Nevím jaké máte složení podlahy, ale pokud plánujte ji někdy obydlet tak bych do ní investoval v podstatě kdykoliv, kdy budete mít na ni finance.Já měl podlahy betonové a pod ní byla škvára. Podlahu sem celou odstranil, podlahu vyplnit vatou a udělal záklop.
ze odrazi zpet 77% tepla
určitě nikoliv, pč to nefunguje. Máte k tomu nějakou studii?
Páč kdyby to fungovalo, tak se tím obaluje všechno.
Pokud to chápu tak vaše podlaha obsahuje už 100mm EPS a na o chcete ještě přidat další izolaci. Pokud zamýšlíte přidat další izolaci o tloušce 150mm tak bych to viděl jako reálné jako minimum, tedy celkem izolace 250 mm,když bude o něcco víc nebude na škodu. Osobně mám ve stropech 500mm tloušťku,ale to jen proto, že jsem izolace měl hodně. Když ji odkryju je cítit po ní teplo, které se drží pod ní. Mirelon či jinou foli bych pod izolaci už nedával, snad jen, že si izolaci nechcete od podlahy zašpinit, vzdušná vlhkost atd. Osobně nemám ve stropech žádnou folii až pod střechou.
Pokud nemáte zateplený dům tak betonová podlaha pod nově položenou izolaci může vytvařet " tepelné mosty " kudy uniká teplo zdivem ven.Řešení v tomto případě je pouze asi jediné, dát co nejvíc izolace na podlahu, aby byla jakási jistota, že izolace udrží co nejvíc tepla pod ní a tím vykompenzovala možné ztráty tepelnými mosty. Ale to je jen individuální řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.