Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
V patře je podlaha z OSB desek a na ní jsem dala koberec. Asi po třech letech jsem začala cítit plíseň , tak jsem koberec sundala. Podlaha je v pořádku a na koberci také není nic vidět. Může koberec stahovat vlhkost ze zdi?
Děkuji za odpověď.
Pokud je horní i dolní místnost vytápěna +/- stejně, nevadí OSB desky a nemělo by být zaděláno na problém. Co tam cítíte nevím, ale když nevidíte plíseň, tak jí cítíte?
Bylo vy dobře v rohu místnosti, nejlépe u venkovní zdi udělat do OSB desky díru 15x15cm, zkontrolovat spodní stranu OSB desky, popřípadě v protilehlém rohu a pátrat po závanu, odkud se bere. Pak díry zadělat.
Může koberec stahovat vlhkost ze zdi***v prvním patře asi těžko...
Místnosti jsou vytápěné stejně, dole je kuchyň a nahoře obývák. Asi před třemi lety bala mokrá zeď, kterou jsme celou oškrábali, znovu nahodili a vymalovali Jupolem. Z venku je nová fasáda,ale jedna ze zdí je dvojitá, někdo přistavěl ještě jednu zeď, před tu starou, směrem do bytu, takže je tam mezi nimi mezera, a tam je asi průvan. Topím celou zimu,právě aby tam nebylo vlhko a neutvořila se plíseň. Nikdo tam nic nevylil a opravdu je cítit plíseň. Koberec jsem stáhla a vystříkala savem proti plísni a zatím je to dobré,ale pokud dám koberec zpět, myslím,že to bude zase cítit. V kuchyni je na stropě sádrokarton,ale co je pod ním to nevím. Zkusím se podívat pod desku,jak píšete. Děkuji
hankas - v patře nebude vlhká zeď u podlahy (není k tomu důvod). Dejte tam lino a budete mít klid.
Je možné zvýšit v místnosti teplotu? Jakou tam máte teplotu? Pokud tam nemáte dostatečně množství tepla, které by přítomnost možné vlhkosti vytlačila, tak bych asi řešil zdroj vlhka. Pokud je zdrojem vzdušná vlhkost ze spodního patra a podlaha je v pořádku, tak je i možnost změny koberce.Dřívější koberce měli složení ze spod jakýsi plastový podklad,který může zadržovat vlhko ze spodních pater. Dnešní nebo podkládové to nemají.
Teplotu v zimě nedostanu výš než 21 °C. V přízemí vlhko neni. Koberec mám 3 roky bez plastového podkladu. Podlaha je v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.