Nejste přihlášen/a.
Vyfotil si to, ale spodek který ti nevyskakuje? Anebo pokud to tady vyskakuje, jak jsi to vyfotil, tak já tam nevidím ty ochrany proti vysazení a to bude asi ten problém starodávných modelů kování
Vyfoť spíše panty a tu část která ti vyskakuje což bude nahoře u okna hádám...
pokud vidím dobře,
tak to je 15 let staré okno, nejspíše se i rámy kroutí, mohou být už rzí (vnitřní profily plastových rámů ) zeslabené...
ty úchyty v rámech ještě nemají takový ten přesah proti vysazení, takže stačí zatlačit a okno je venku...
zkuste nafotit přesně tu část která vyskakuje...
já občas musím na taková okna dokoupit podložky a trošku to přišroubovat, když to někde nedoléhá... (vy podložit ty segmenty na rámech, aby tam nebyla taková vůle proti křídlu)...
tady podle toho videa zná že pochopíte, co na tom kování lze /nelze štelovat
Jelikož jsem řešil podobné problémy,tak mám určité zkušenosti.U vašeho problému je závada v dolní části okna,kde na rámu je přišroubován protikus,do kterého zajíždějí na spodku okna dva špunty,které pri ventilaci jak mikro,tak normální musejí být zajištěny jinak to okno jak píšete vypadne.V opačném způsobu u otevření okna tyto špunty musí vyjet z rámu,jinak by to okno nešlo otevřít.Tam bude problémnebo v převodníku kliky,kde se ty špunty nedostatečně vysouvají.
Na internetu jsou různá videa, jak si seřídit okno, ale za mě je lepší obrátit se na někoho z firmy, co okna dělá. Nám taky jedno okno spravili a když se člověk pořádně dívá, tak už ví propříště jak na to.
Tak to nevím, a taky nevím co myslí tou mikroventilací... tak to už může nechat naplno ventilaci.
To by dělat asi nemělo, nesetkal jsem se s tím a to jsem viděl hodně oken. Pravda ale ne v 20 a vyšších patrech.
Naskenujte návod ke kování, kde to je uvedeno. Pak by asi pomohlo trošku posunout /nastavit ty držáky v okenním rámu...
Sice netuším, kde máte přesně problém, ale tady je videonávod na seřízení oken s vaším kováním. Zkontroloval bych, zda vše na okně souhlasí s tím, jak je to popsáno ve videu. Určitě na něco, co je špatně, narazíte.
No tak už je to tu 2x
Trochu mě ta informace o mikroventilaci zaskočila - tady je návod k tomuto kování, nikde tam o nebezpečí nenadálého otevření u mikroventilace není ani čárka oknodily.cz/... . Netýká se to jen nějakých starých typů kování?( hodně starých)
S tímto problémem jsem se již setkal a je mě známá funkce kování.vypadávání okna při otevření mikro nebo celé ventilace způsobují pohyblivé špunty na spodní straně okna,která nezajíždějí do protikusu který je přišroubován dole na rámu a tím to okno zajišťují.Tyto špunty se při zavření ventilace odjistí aby se mohlo okno otevřít.Závada bude pravděpodobně v převodníku v klice.který tuto funkci neovládá.Toto se dá jednoduše zjistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.