Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Louhování nábytku, louhárna

Od: lavendery* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

zoufale sháním funkční louhárnu. Jedinou dostupnou jsem sehnala Art Style v Nových Dvorech, ta je však poměrně daleko a bezkonkurenčně nejdražší z těch co jsem našla, avšak jediná v provozu. Pokud neseženu jinou, nic jiného mi nezbyde, ale chci nejprve zkusti, zda někdo neví o nějaké bližší ústeckému kraji. Informaci však uvítám o jakékoliv funční louhárně v ČR.

Moc děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ak nič v okolí nezoženiete, tak na skúšku môžete odmontovať dvierka, zložte z nich všetky kovania. Spravte im igelitový bazénik napr. vo veľkom šuflíku a lúhovanie si vyskúšajte na záhrade. Hydroxid sodný (krtka) kúpite aj v potravinách...

Druhá možnosť je pomiešať ho s haseným vápnom. Vznikne nestekavá kašička, ktorú môžete ponanášať na steny nábytku. Následne ho zabaľte do fólie. Po nabobtnaní odstránte aj s farbou. Kašičku nevyhadzujte, ale zbierajte nazad do nádoby, pôjde použiť opakovane.

Následne drevo dobre umyte. Ja som sa s tým ne*** a vystriekal som to hadicou. Následne je vhodné zbytky hydroxidu ešte neutralizovať octovou vodou. Zbytky vody čo najdôkladnejšie odstránte - handrami, kompresorom - a následne nechajte v tieni a v miernom prievane vyschnúť. Ak to necháte len tak ledabylo okapané a upiecť na slnku, celé sa to môže tak pokrútiť, že to bude vhodné akurát na podpal...

To všetko robte za dodržania elementárnych opatrení čo sa bezpečnosti práce týka. Gumené rukavice, ochranné okuliare, dlhé rukávy, mať po ruke tečúcu vodu na prípadné okamžité umytie sa po zásahu vrátane očí. Hydroxid je žieravina. Najväčší problém sú asi oči. Ale ani zlezená koža na prstoch nie je nič moc...

lavendery*
hodnocení

Já jsem tuto možnost zvažovala samozřejmě jako první, načetla jsem si toho mraky, ale mám malé nenechavé dítě, které se mi vrtá do každé práce a vůbec si neumím představit to realizovat s ním za zády :). Kromě toho mám na dvoře na chalupě samé propustné povrchy a asi bych se nevyhla tomu si to tam zaneřádit, což bych nerada. Kdyby šlo o něco malých rozměrů, možná by se to dalo uhlídat, ale ty skříně, to by nešlo. Každopádně moc díky za radu :)
Njn, s malými pomocníkmi to ide hneď rýchlejšie!

hodnocení

3x
Chceš louhovat nějaký starý almary?
Počítáš s tím, že po louhu se to rozpadne.
Louh sundá nejen starý nátěry, ale i veškeré lepidlo. Takže to potom drží pohromadě cinky a sem tam nějaký hřebík.
lavendery*
hodnocení

Ano, chci louhovat starý almary a truhlu. Neokukovala jsem spoje, takže nevím jestli jsou někde cinky, ale to mě nespasí. Budem mít stavebnici no. :) To je jak říct někomu jestli si uvědomuje, že když s tou zlomenou nohou půjde k doktorovi, tak si měsíc nezaběhá, protože jí bude mít v sádře. :) Zkrátka - co se dá dělat. Ale zkusíme to, už jsme dali dohromady leccos. I přes to CHCI LOUHÁRNU :). Díky za postřeh.

fery
Dobry den , je to uz dlouho co jste poptavala louharnu. Prosim nasla jste?

hodnocení

2x
Před lety jsem byl ve Vejprtech. Zdali je stále funkční, netuším, kontakt již nemám.
lavendery*
hodnocení

Zkusím pohledat, děkuji. :)

iddqd
hodnocení

0x

Kde není poptávka, není ani nabídka. A těch pár fanatiků si to bude holt muset vydatně zaplatit. Je to tak všude, zastaralé technologie a postupy se zachovávají, ale pro hrstku nadšenců.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]