Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zoufale sháním funkční louhárnu. Jedinou dostupnou jsem sehnala Art Style v Nových Dvorech, ta je však poměrně daleko a bezkonkurenčně nejdražší z těch co jsem našla, avšak jediná v provozu. Pokud neseženu jinou, nic jiného mi nezbyde, ale chci nejprve zkusti, zda někdo neví o nějaké bližší ústeckému kraji. Informaci však uvítám o jakékoliv funční louhárně v ČR.
Moc děkuji.
Ak nič v okolí nezoženiete, tak na skúšku môžete odmontovať dvierka, zložte z nich všetky kovania. Spravte im igelitový bazénik napr. vo veľkom šuflíku a lúhovanie si vyskúšajte na záhrade. Hydroxid sodný (krtka) kúpite aj v potravinách...
Druhá možnosť je pomiešať ho s haseným vápnom. Vznikne nestekavá kašička, ktorú môžete ponanášať na steny nábytku. Následne ho zabaľte do fólie. Po nabobtnaní odstránte aj s farbou. Kašičku nevyhadzujte, ale zbierajte nazad do nádoby, pôjde použiť opakovane.
Následne drevo dobre umyte. Ja som sa s tým ne*** a vystriekal som to hadicou. Následne je vhodné zbytky hydroxidu ešte neutralizovať octovou vodou. Zbytky vody čo najdôkladnejšie odstránte - handrami, kompresorom - a následne nechajte v tieni a v miernom prievane vyschnúť. Ak to necháte len tak ledabylo okapané a upiecť na slnku, celé sa to môže tak pokrútiť, že to bude vhodné akurát na podpal...
To všetko robte za dodržania elementárnych opatrení čo sa bezpečnosti práce týka. Gumené rukavice, ochranné okuliare, dlhé rukávy, mať po ruke tečúcu vodu na prípadné okamžité umytie sa po zásahu vrátane očí. Hydroxid je žieravina. Najväčší problém sú asi oči. Ale ani zlezená koža na prstoch nie je nič moc...
Ano, chci louhovat starý almary a truhlu. Neokukovala jsem spoje, takže nevím jestli jsou někde cinky, ale to mě nespasí. Budem mít stavebnici no. To je jak říct někomu jestli si uvědomuje, že když s tou zlomenou nohou půjde k doktorovi, tak si měsíc nezaběhá, protože jí bude mít v sádře.
Zkrátka - co se dá dělat. Ale zkusíme to, už jsme dali dohromady leccos. I přes to CHCI LOUHÁRNU
. Díky za postřeh.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.