Nejste přihlášen/a.
ovul,
Já to dělám podobně, pošlu zájemcům nájemní smlouvu, aby sí jí pročetli, sdělili připomínky, návrhy.
Pak se sejdeme, podepíšeme, složí nájem a kouci, předám byt a klíče.
Vezměte telefon, sdělte mu, že souhlsíte se smlouvou, jen tam je tato chyba...a kdy se můžeme sejít na podepsání, předání bytu, peněz a přepsání energií.
S nim musíte komunikovat.
Dobrý den, tu náj. smlouvu Vám pronajímatel poslal na e-mail snad po nějaké dohodě. Ale jestli nevíte, zda je to hotová smlouva nebo jen návrh, ke kterému se máte vyjádřit, tak musíte majitele kontaktovat a vyjasnit si to. Měl by to být návrh a po Vašem schválení (a po připomínkách) by měl pronajímatel připravit k podpisu hotovou náj. smlouvu. Až ji vytiskne, tak se osobně sejdete, přečtete si znovu smlouvu a podepíšete (a převezmete klíče od bytu). Zdravím!
P.S. Doporučuji ověřit si skutečného majitele bytu na internetu v KN.
milancukrar - jenže já neznám tento konkrétní případ. Buď bude v KN uvedena osoba, která je ve smlouvě nebo si to prostě mezi sebou vyjasní, kdo a na základě čeho má právo podpisu.
bene, drobnost, všichni "moji" nájemcíci vědí, že nejsem majitel, ale jen pověřen uzavíráním smluv. Zkrátka správce nemovitosti.
Jasně, v katastru jsou dva sourozenci, každý s jiným jménem a já podepisuji smlouvy za ně. Ve smlouvě uvádím jednopho majitele, a zmocněnce na podpis.
Proto reaguji na Vaší větu" Doporučuji ověřit si skutečného majitele bytu na internetu v KN"
V mém případě je to k ničemu.
milancukrar - posuzujete to úzce ze svého pohledu a praxe, ale dotaz nepoložil @milancukrar. Nejsou pouze správci, ale jsou i majitelé. Tam míří i mé P.S., ale vidím, že jsem se měl na nějaké P.S. "vybodnout" a měl bych klid. Snad to pochopí alespoň tazatelka.
V tom pripade se musite pri podepisovani prokazat overenou plnou moci k uzavirani smluv potvrzenou od obou majitelu. Pokud bude plna moc neoverena anebo jen od jednoho z majitelu, tak jen najemce mdleho rozumu by podepsal takovou smlouvu, by rekl advokat.
I kdyz v praxi, takovych je drtiva vetsina a nikdo z najemcu to neresi.
jd,
podepisovani prokazat overenou plnou moci k uzavirani smluv potvrzenou od obou majitelu.
Proč? Podle nějakého práva?
Žádný z "mých" nájemníků není mdlého rozumu. Ani úřad práce, kde někteří nájemníci předkládají smlouvu, nemají připomínky k tomu, že smlouvu podepisuji já.
@milancukrar - ale přece musíte mít nějakou plnou moc k zastupování majitelů případně podpisu nájemní smlouvy,ne? Pokud to nemáte a nájemníci vám to podepíšou, tak jsou, slušně řečeno, hodně důvěřiví. A s platností té smlouvy si pak také nejsem jistý, ale nejsem právník.
ajvn, jistě, že mám souhlas. Od jednoho ve znění, že zplnomocňuje toho druhého, ten druhý, že zplnomocňuje mne za oba.
Normální doklad, jen podepsaný, bez ověření. Za posledních 5 let jsem ho nikomu nedával, páč nikdo ho po mě nechtěl.
Všichni nájemníci mi důvěřují.
Tak jistě, pokud je to o důvěře, tak o tom žádná
Nájemci jsou většinou právně zcela neznalí, Jdou do rizika a I vy, nechci tu popisovat situaci, při které by jste zaplatil statisíce za chybějící ověření,
Šance je limitně blízká nule, museli by nastat 3 okolnosti, nepravděpodobné.Jo a mimochodem víte o tom, že na tom s mocnění musí ten zmocněné c podepsat, že s mocnění přijímá, datumy musí souhlasit a tak dále, bez toho je zmocnění neplatné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.