Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme delší stranu staršího domu společnou se sousedama a ti si tam udělali výběh pro slepice s tím, že naše stěna domu tvoři jednu stranu výběhu. Navíc je u ní postavená bouda (jakože ubytování pro slepice). Dále máme s nimi společnou části zeď zahrady a asi půl metru od ní se jim ujaly plané švestky a kořeny lezou skrz zeď. Nechci být přehnaný kverulant, ale samozřejmě se mi tyto počiny úplně nelíbí. Už proto, že bych měl mít přístup ke zdi a nějaký výběh mi to poněkud komplikuje. Na druhou stranu i oni mají právo využívat zahradu celou, že? Nevíte někdo, jak to je legislativně? Díky, Filip
Nedávno jsem tady četla,že v roce 2014 vyšel NZ - číslo si nepamatuju-, který vlastně ruší všechna předchozí omezení o vzdálenosti výsadby a snad i o vzdálenosti staveb od sousedního pozemku, pokud nemáte " rozumný důvod " , těžko je můžete omezit. Určitě si někdo vzpomene a případně mě opraví. Z toho bych soudila, že asi toho moc nezmůžete. Kořeny švestek bych odsekala a se slepicemi bych se snažila dohodnout - tam bych rozumný důvod viděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.