Dobrý den, bydlíme ve starém baráku a i když to doma máme čisté, stále nám tady pobíhají myšky. Ráda bych se jich zbavila, tak jsem koupila klasické natahovací pastičky, které jsem dala kolmo ke zdi, aby tam ta myš šlápla. Chci se zeptat, je opravdu jistota, že to tu myš zabije hned? Nechci aby se u toho nějak dlouho trápila. To že je nechci doma neznamená, že je chci trápit. Nebo máte nějaké zkušenosti, jak se jich zbavit bez zbytečného trápení? Děkuji
Čekáním, "až na to myš šlápne" jich moc nenachytáte. Do té pasti je potřeba dát na určené místo nějakou nástrahu, nejlepší je jádro lískového ořechu. Myš si čichne, nebo kousne, dostane "po makovici" a má to za sebou.
Tyhle novodobé plastové jsou k ničemu, nemají sílu, vyzkoušeno i na prstech Chce to starou dřevěnou a ani ta někdy myš nezabije, zvlášt když bude větší nebo do pastičky vleze větší částí těla a nevezme ji přes hlavu.
Taky se mi pastičky nelíbí, tak jsem koupil elektronický plašič. Ty levný moc nefungovali, tak jsme pořídili Deramax Profi a ten už snad 10 let funguje (záruku má 5 let). Jen 2x se našla hluchá myš a pak došlo i na pastičku. Doporučil jsem ji dalším 2 lidem a oba jsou spokojeni.
Myš je otravný hlodavec a škůdce, žádný užitek člověku nepřináší, opak je pravdou. Proto je na chatě nemilosrdně ničím obyčejnými dřevěnými pastičkami. Zní to tvrdě, ale v tomto případě není útlocit na místě.
Běžné sklapávací pastičky jsou spolehlivé, ale ne zcela bezproblémové. Pokud myš jde na návnadu zboku, občas ji to jen přiskřípne čumák, sice také pojde, ale asi ne hned. Pokud je vám myší líto, tak kupte pastičku co chytá živé myši, a pak je někde v přírodě, dál od zástavby, vypusťte.
Nejlepší jsou lepové pasti a trápit se nad myší je dost infantilní, když zohledníme fakt, že roznáší nemoce a pak se budete oprávněně trápit nad členem rodiny.
veronica
Sice to nesouvisí, ale mnohem víc nemocí roznáší lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.