Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybející sokl u dlažby

Od: dordanek odpovědí: 15 změna:

Zdravím,
koupil jsem starší byt a bohužel byvaly majitel (debil), aby dostal do chodby skříň(nějakou levnou hnusoty z Aska ..nic vestavěného) tak vyrval sokly u dlažby... na obou dvou stranách to vypada jako na fotce...bohužel jsme to zjistili až když jsme po koupi tu skřiň zlikvidovali...
Měl by někdo z místních kutilů nápad jak to "opravit" ... byt je asi 20 let stary a bohužel puvodní dlažbu neseženu - ani nevím jak se jmenuje a defakto ani barvu neodhadnu :D
navic hledám ho posledni dva dny po eshopech a nic ani vzdalně podobného jsme nenašel...
Měl by tedy někdo s většíma zkušenostma (a přesdtavivosti :) ) nějaký nápad co tam dát, aby se to nějak zamaskovalo?
Díky!

Chybející sokl u dlažby
Chybející sokl u dlažby #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bývalý majitel byl podle Vás debil a poradil si. Vy si ale sám neporadíte?

Každý jiný by to udělal, nemusel by se ptát, zdali dát jiný ozdobný sokl, nebo jen krásně vyštukovat.

dordanek
hodnocení

Protoze nejsem zrucny a nemam s tim zkusenosti, chtel jsem si nechat poradit od nekoho koho třeba napadne nějake jine řešeni, nebo resil neco podobneho...koupit jinou dlazbu a delat ten sokl znova mne napadne i bez zdejsi dizkuze...

a hlavne mi slo o to, jak poresit to, ze je dira do podlahy v mistech kde tech sokl chybi.., cili tam pri kazdem umytí zatece troška vody + i kdyz tu zed opravim a vymaluju tak se to hned zaspini od mopu nebo hadry za zem...pro tam ty sokly jsou...ale co uz...
Ja osobne bych nerad delal veci jako je zniceni neceho, co sam neumi opravit...
jinak - nikdo vas nenuti odpovidat, kdyz nema nic konstruktivniho...ale chapu, ze vytahovat se na ostatni je jako droga...

Všichni se Vám snaží pomoci, a přitom Vás nenazývají debil, jako jste nazval Vy dřívějšího majitele.

hodnocení

3x
Sundat sokl tam kde není vidět (tedy pokud bude takové místo) a dát tam kde je potřeba aby byl
Titul debil pro bývalého majitele není "na místě". Jak bys to řešil ty?
dordanek
hodnocení

No tak koupim skrin, ktera se tam vleze aniz bych musel zdemolovat sokl...
A kdyz uz bych to tak udělal tak aspon, opravdu aspon, nevyhodim ty rezervni dlazby a obklady, co mu k tomu urcite dali a on je vyhodil...To jsem si jisty, protoze kolega mel stejny byt jako novostavbu a dostal k tomu snad 5 ks od kazdeho typu co v byte ma...
Ale to je fuk..dekuji za dpoveď

hodnocení

3x

"...nějakou levnou hnusoty z Aska..."

To jako že kdyby odsranil sokl proto, aby se mu tam vešla drahá značková skříň z leštěného mahagonu, tak by nebyl debil?*sok*

Jak jinak to měl asi udělat? Měl kvůji těm pár cm onu levnou skříň trochu přiříznout? Pravda, mohlo to být hezčí, ale proč by to za skříní třeba štukoval?

dordanek
hodnocení

koupim skrin, ktera se tam vleze...neni problem si to prvne zmerit - a u podlahy, a ne v prosredku steny...
Dekuji za odpoveď

hodnocení

2x

Bud udelejte cely sokl z noveho materialu, z nejakeho odstinu hnede nebo jen opravte chybejici cast.

doplněno 02.08.22 22:09:

siko.cz/...

siko.cz/...

dordanek
hodnocení

Ten prvni jsme už viděl několikrat když jsem prochazel internet :)

dekuji

hodnocení

2x

Když nemůžete sehnat stejný typ soklu, tak to jen srovnejte,přeštukujte a přemalujte

el
hodnocení

2x
To tam neplánujete dávat novou skříň na míru nebo nějaký botník apod.?
Nový sokl by tam byl pak asi zase zbytečný...
Pokud sokl potřebujete tak bych odsekl ten malý kousek obkladacky na soklu co je vidět na druhé fotce a zašel koupit co nejvíce podobný a udělat sokl znova.
Nebo sokl sundat všude a udělat lišty jak se dneska celkem často dělají ku dlažbě, i když osobně to není můj vkus.

jd
hodnocení

2x

No pokud to chceš mít ťip ťop a chlubit se před kamarády, no tak ti nezbyde než udělat celý nový sokl okolo místnosti ;))

zamaskovat to rychle levně můžeš zase nějakou skříňkou, botníkem

A varianta něco mezi – zarovnáš to a přeštukuješ to

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Vyhledejte si ve vašem okolí "Stavobazar". Tam dávají k prodeji stavebníci své přebytky po stavbě domu či rekonstrukci bytu, někdy i pár m2 objevených po bývalých majitelích ve sklepě či na půdě, tedy dekory starší. Třeba budete mít štěstí. Ida

dordanek
hodnocení

Dekuji, dobrý nápad. Zkusim!

riva
hodnocení

2x

Přeštukovat a hotovo. Vždyť je to jen byt, to není umělecký klenot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]