Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvky s vestavěným proudovým chráničem

Od: gaga* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,zajímalo by mne, zda někdo máte zkušenosti se zásuvkami,které mají zabudovaný proudový chránič.Jsou srovnatelné s klasickými proudovými chrániči?Děkuji za informace.

Zásuvky s vestavěným proudovým chráničem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě jsem je nemontoval,jsou také dost drahé,ale použít jdou zcela určitě stejně jako okruhové chrániče.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

zásuvka splnuje vse potrebne. Nekupovat jinou levnou nahradu tj. made in China. Tato zasuvka od ABB dobra volba.

navic by se dalo rict, ze zde odpada i pripojeni pospojeni do zasuvky (v koupelne)

Cena se pohybuje kolem 1500,-, pokud mas v planu ji dat jen do koupelny resp. jeden kus, asi nejlepsi reseni jinak radeji FI do rozvadece.

vojtazanda*
hodnocení

0x

JJ zásuvka je dobrá tam, kde je 2-vodičový rozvod a potřebujete jednu zásuvku třeba v té koupelně... Jinak samozřejmě chránič do rozvaděče.

fidonet*

Není potřeba pro správnou funkci mít chránič i v rozvaděči. To se jedná o přepěťovou ochranu. Proudový chránič stačí mít pouze u chráněného spotřebiče. Jsou dražší, ale vyplatí se.

vojtazanda*

eee blbě jsem to napsal. Chránič stačí samozřejmě jeden (buď u spotřebiče nebo v R). :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]