Nejste přihlášen/a.
Dobrý den drazí rádci, kyně.
Mému synovi budou připojovat optický kabel do jeho domu. Je to místní zavedená firma, která v našem maloměstě pokládá tyto kabely. Jelikož kolem domu mého syna vede velmi úzká silnička, přišel pracovník firmy s tím, že by potřebovali dát kabel, kabely, na kousek jeho pozemku, mimo samotné přípojky, ánžto silnička je velmi úzká a prej se to tam nevejde.
Prosím tedy o radu, co má můj syn sepsat nebo udělat, nebo odmítnout.
Děkuji
Mil
Děkuji za odpověď. Neví jak postupovat při pokládce průběžného kabelu krajem jeho pozemku.
A prosím jaké je případné úskalí věcného břemene.
Jenyk oo7 )
Však si dělejte co chcete, já jsem před měsícem hrábnul a co, silový elektrický kabely Bagrista měl vítr. A já teď že je to uložený mělce bo jsem potřeboval zářez v terénu...
Na druhé straně zase hadice. Ta byla 5 cm pod terénem a šla pryč. Jeee to bylo řevu, prej 30 let to tam fungovalo a já jsem hajzl a mám to opravit. jasně, dám 20.000 někomu za opravu něčeho, co tam je nelegálně bez břemena na černo bez jakéhokoliv zapsání...? Vždyť tím bych to ještě legalizoval...
No,každý, ať si koná jak myslí a hlavně myslí na to, až po měm bude užívat pozemek někdo jiný, a řekne si, kterej deb... tady nechal uložit kabel a znehodnotit pozemek.
Pokud vam tam polozi telekomunikacni vedeni, tak se toho nezbavite a nemuzete tam udelat napriklad podezdivku pro plot... si myslim jen at si to vedou v obecni ceste, dotaci z EU na to maji nyni dost a kopou o 106
ps: pokud vim, oficialni telco vedeni mistniho ISP poziva podobne ochrany, jako el.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.