Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optický kabel místního poskytovatele na mém pozemku

Od: mil® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den drazí rádci, kyně.

Mému synovi budou připojovat optický kabel do jeho domu. Je to místní zavedená firma, která v našem maloměstě pokládá tyto kabely. Jelikož kolem domu mého syna vede velmi úzká silnička, přišel pracovník firmy s tím, že by potřebovali dát kabel, kabely, na kousek jeho pozemku, mimo samotné přípojky, ánžto silnička je velmi úzká a prej se to tam nevejde.

Prosím tedy o radu, co má můj syn sepsat nebo udělat, nebo odmítnout.

Děkuji

Mil

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Optický internetový kabel není elektrické ani plynové vedení. Na místě syna bych požadoval smlouvu o věcném břemeni a slevu na internet, popř. internet úplně bezplatně.

mil®
hodnocení

Děkuji za odpověď. Budu tlumočit.

hodnocení

3x
Odmítne a pak bude chtít kabel?
Sepíše se věcné břemeno a tím je vše vyřízeno.
mil®
hodnocení

Děkuji za odpověď. Neví jak postupovat při pokládce průběžného kabelu krajem jeho pozemku.

A prosím jaké je případné úskalí věcného břemene.

Musí s majitelem kabelu, tedy s onou firmou sepsat smlouvu o věcném břemenu.
Úplně přesně to asi někdo projektuje, takže by se o to měl zajímat projektant.
Před realizací sepsat smlouvu o smlouvě budoucí, pak zakopat kabel a poté sepsat smlouvu o věcném břemenu.
Když se takhle dělala elektřina přes můj pozemek v délce několika set metrů, tak trvalo dva roky sepsání smlouvy o smlouvě budoucí, pak týden realizace a další rok sepisování trvalých smluv. Pravda, šlo to kromě mě i přes mnoho jiných pozemků a jak známo, vždy se najde nějaký prudič, co jen vymýšlí potíže. Ale sám taky chce.
Jako u nás. Přes můj pozemek ani náhodou nic nepovede, ale elektriku k baráku chci, to jooo. To je pak na přes držku.
mil®
hodnocení

Děkuji za doplnění. Předám dál.

007cz
hodnocení

2x
Vůbec bych to neřešil, ať si na kousek pozemku zakopou co chtějí. Požadovat slevu, či internet zdarma? Bych se styděl...
jd

Cimz si znehodnotite pozemek. Vase pravo.

markuskus
Styď se ale je to tvoje hloupost. Kolik kabelů máš zakopaných v pozemku?
007cz
Ale, to je můj problém pánové. Jen sděluji že se nerad chovám jako vychca..j čecháček. Vy si dělejte co chcete.
Jj, přes můj pozemek žádný trubky a kabely nepůjdou, ale všechno chci!
Vodu, kanalizaci, plyn, elektriku, internet...
Pánové, za takovýhle přístup bych vám dal přes držku.
jd

Jenyk oo7 :))

Však si dělejte co chcete, já jsem před měsícem hrábnul a co, silový elektrický kabely :) Bagrista měl vítr. A já teď že je to uložený mělce bo jsem potřeboval zářez v terénu...

Na druhé straně zase hadice. Ta byla 5 cm pod terénem a šla pryč. Jeee to bylo řevu, prej 30 let to tam fungovalo a já jsem hajzl a mám to opravit. jasně, dám 20.000 někomu za opravu něčeho, co tam je nelegálně bez břemena na černo bez jakéhokoliv zapsání...? Vždyť tím bych to ještě legalizoval...

No,každý, ať si koná jak myslí a hlavně myslí na to, až po měm bude užívat pozemek někdo jiný, a řekne si, kterej deb... tady nechal uložit kabel a znehodnotit pozemek.

mil®
hodnocení

jd
hodnocení

2x

Pokud vam tam polozi telekomunikacni vedeni, tak se toho nezbavite a nemuzete tam udelat napriklad podezdivku pro plot... si myslim jen at si to vedou v obecni ceste, dotaci z EU na to maji nyni dost a kopou o 106

ps: pokud vim, oficialni telco vedeni mistniho ISP poziva podobne ochrany, jako el.

007cz
Optický kabel mám pod podezdívkou plotu,..tady něco nehraje.
jd

Však jo, a až tam budou chtít mít přístup, tak ti uloží odstranit stavbu :)

mil®
hodnocení

Děkuji za odpověď.

markuskus
hodnocení

2x
Asi bych je poslal k šípku ... tady občas se najde že v pozemku je to či ono zakopané a když vlastník chce s pozemkem něco dělat nebo stavět tak tyto sítě zasahují do stavby a pod. Samozdřejmě že přeložku hradí ten jenž jí vyvolal/třeba i majitel pozemku jenž v dobré víře nechal kabel uložit k němu na pozemek/ Takže osobně ať si pracovník kabel položí na svojí zahradu i s věcným břemenem ale můj pozemek ať vynechá. Nikdo tazatele nepřinutí neboť to je něaká soukromá firma nebo společnost jenž z toho bude ždímat zisk.
mil®
hodnocení

Děkuji za názor. Předám dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]