Dobrý den,poprosil bych o radu. Vodu mám čistou,ale v bazénu mám pořád písek z filtrace. Tohle se děje již několik let. Zkoušel jsem písek od různých výrobců,při proplachování,vyplachování nechám písek cca 15 minut “sednout” . Tak ,kde je problem? Má někdo zkušenost se zeolitem,nebo těma kuličkama ,co se dají prát? Mám filtraci marimex bazenova-filtrace.heureka/... Děkuji za info
Zeolit jsem používal asi 5 let. Když se nohlídá Ph tak se z něj vyplavuje trochu šedý zákal takže voda v bazénu není nikdy 100% průzračná. Pak dosloužilo čerpadlo filtrace a k nové jsem dostal písek zdarma tak jsem se zeolitem skočil. Pokud bys ho chtěl vyzkoušet, dá se objednat někde přímo z lomu na Moravě za třetinovou cenu než se běžně prodává v obchodech. Jen musíš vybrat hrubší frakci. Jinak budeš mít stejný problém jako s pískem. Bohužel už si nevzpomenu firmu, kde jsem to objednával ale cena byla srovnatelná s pískovou náplní. doplněno 02.08.22 21:54: Zeolit má nějakou chemickou reakci s bazénovou vodou, že se mi pak daleko líp udržovala správná hodnota ph. Pak jsem přešel z chloru na modrou skalici a od té doby Ph neřeším, proto už teď používám písek místo zeolitu. Je zajímavé že zeolit co mi zbyl, použity ve filtru u akvária šedý zákal nedělá.
Takhle to vypadá na silné čerpadlo nebo špatnou konstrukci filtru, případně špatně natažené trubky od filtru k bazénu nebo nějaká netěsnost na armaturách nebo na filtru, kde písek projde nějakou tou netěsností, případně se do bazénu písek dostává z okolí bazénu.
Zdravím, mohlo dojít i k poškození na těsnění způsobené tím, že se zapomene vypnout čerpadlo když se mění režim. Pak to právě může plivat písek. Pískem to nebude, vsadil bych to těsnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.