Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písek z filtrace v bazénu

Od: macek71® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,poprosil bych o radu. Vodu mám čistou,ale v bazénu mám pořád písek z filtrace. Tohle se děje již několik let. Zkoušel jsem písek od různých výrobců,při proplachování,vyplachování nechám písek cca 15 minut “sednout” . Tak ,kde je problem? Má někdo zkušenost se zeolitem,nebo těma kuličkama ,co se dají prát? Mám filtraci marimex bazenova-filtrace.heureka/... Děkuji za info

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zeolit jsem používal asi 5 let. Když se nohlídá Ph tak se z něj vyplavuje trochu šedý zákal takže voda v bazénu není nikdy 100% průzračná. Pak dosloužilo čerpadlo filtrace a k nové jsem dostal písek zdarma tak jsem se zeolitem skočil. Pokud bys ho chtěl vyzkoušet, dá se objednat někde přímo z lomu na Moravě za třetinovou cenu než se běžně prodává v obchodech. Jen musíš vybrat hrubší frakci. Jinak budeš mít stejný problém jako s pískem.
Bohužel už si nevzpomenu firmu, kde jsem to objednával ale cena byla srovnatelná s pískovou náplní.
doplněno 02.08.22 21:54: Zeolit má nějakou chemickou reakci s bazénovou vodou, že se mi pak daleko líp udržovala správná hodnota ph. Pak jsem přešel z chloru na modrou skalici a od té doby Ph neřeším, proto už teď používám písek místo zeolitu. Je zajímavé že zeolit co mi zbyl, použity ve filtru u akvária šedý zákal nedělá.

olinl
hodnocení

0x

Takhle to vypadá na silné čerpadlo nebo špatnou konstrukci filtru, případně špatně natažené trubky od filtru k bazénu nebo nějaká netěsnost na armaturách nebo na filtru, kde písek projde nějakou tou netěsností, případně se do bazénu písek dostává z okolí bazénu.

hodnocení

0x
Zdravím, mohlo dojít i k poškození na těsnění způsobené tím, že se zapomene vypnout čerpadlo když se mění režim. Pak to právě může plivat písek. Pískem to nebude, vsadil bych to těsnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]