Nejste přihlášen/a.
Ahoj budu stavět jádro z ytongu a zajímá mě jak udělat správnou vazbu.
1.Mám postavit obvod stěn a pak dostavit příčku kolem stoupaček?
2.Mám postavit obvod stěn+rovnou to dát na vazbu kolem stoupaček jak je na obrázku?
Dále bych potřeboval vědět jestly dát první řadu do zakládací malty,nebo hned to dát na lepidlo?
Dále ke kotvám jakou délku hřebíku dát do ytongu a jakou hmoždinku s vrutem dát do panelu?
Děkuji.
U ytongu je jedno zda-li je převazba či je kotveno nerez pásky bez převazby -obojí je v souladu s technologií.Ovšem pásek na obrázku je tuším ke kotvení SDK , běžně používané na ytong jsou : landsmann.cz/...
PS v praxi někdy josu tyto pásky vloženy do průběžné zdi (třeba když je kombinace km beta nebo portherm a ytong) a pak někdo jen přilepí lepidlem mezi dva ytongy někdo ještě přibije hřebíkem.při zdění ytongů se pak ohýbají a přibijí do průběžné stěny a pak ještě (viz předchozí)do příčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.