Dobrý den, chtěl bych si postavit dům. Mám zhruba milion korun- to by mi mělo vystačit na projekt, chtěl bych koupit letos, a základovou desku, minimálně. Tu bych chtěl postavit příští rok. Poté už budu mít jen pár peněz, a až po těchto dvou letech, pokud ceny materiálu půjdou dolů, bych pokračoval se stavbou domu. Ale když ceny dolů nepůjdou, měl bych základovou desku a čekal bych. Proto si nechci žádat o hypotéku hned letos, ale vytrvat. Jenže po těch dvou letech nebudu mít 20% ceny nemovitosti naspořeno a musel bych určit pozemkem. Je to dobrý nápad, nebo mám počkat ještě 2 roky jestli ceny spadnou?
A pozemek už máte? To je zásadní otázka. Jestli ano. Tak i v dnešní době se dá za milion svépomocí udělat víc než základová deska. Ručit pak budete tím, co už máte. Pozemek, deska, hrubá stavba...
Tak jestli to chcete dělat takhle postupně, tak projekt plus úřady. Nějakou dobu to zabere. Pak tu základovou desku, ta vydrží bez problémů několik let (je to beton). A můžete čekat. Nějaké peníze vám pravděpodobně ještě zůstanou a můžete i dál šetřit. Až usoudíte, že je vhodná doba pokračovat, tak domluvíte hypotéku. Jenom si na stavebním úřadě domluvte co nejdelší lhůtu do kolaudace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.