Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení když

Od: xx* odpovědí: 15 změna:

Zdravím.

Chci se zeptat, zda je možné žádat příspěvek na bydlení, když bydlím v družstevním bytě, ale pronajítel neplatí daň?

Bude pak pronajímatel pokutován či bude mít postih?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

0x

Jakou dan? Co ty se staras o pronajimatelovu dan?

Pokud nemas v ruce podnajemni smlouvu na cely byt a doklady plateb, zadny prispevek nedostanes. O vic se starat nemusis.

Ani kdybys ho sel/sla udat na Fu, tak se nedozvis, zda bude mit postih.

xx*
hodnocení

0x

Mám smlouvu v rukách a dosáhnu na příspěvěk, ale nechci aby pronájimatel měl problém skrz to...

mnd®
hodnocení

0x

O daň se nestarej a o příspěvek si zažádej.Buď to schválí nebo zamítnou.Další možnost je že tě pan domácí v dohledné době vystěhuje.Tak si vyber.

xx*
hodnocení

0x

To spíše aby mě nevystěhoval za to, že musí zaplatit daň, skrz to že jsem zažádala. Já peníze žádám, protože na ně dosáhnu a každá koruna se dneska počítá. Jde mi jen o princip, aby neměl z toho problém...

mnd®
hodnocení

0x

Tak to proberte s ním a budete vědět.Aby neměl problém.Stejně budete muset mít rozpis různých poplatků.

xx*

To on mě poprosil, abych si to nejdřív zjistila. :D

... Takže tak.

jd

Zjistila co? To on ti řekl, že neplatí daně?

xx*
hodnocení

Tak asi bych se neptala. Miluji, když je to jasně napsané a stejně se někdo znovu zeptá. :D

mnd®

neregistrovaného uživatele jd neberte vážně.píše skoro do všech vláken a nerozumí ničemu.jsou prázdniny a těchto radílků se tady vždycky objeví několik ale ono to zase vyprchá a bude klid.Jen se podívejte kam a kde všude píše a nikdo ho nebere vážně.

mnd®
hodnocení

0x

Co to je za blbost aby domácí nabádal podnájemníky k různým žádostem? Ale dobrá vemte si žádost - možná bude i na netu - vyplňte a podejte.Úřední šiml dá nebo ne.A zrovna si podejte i jiné žádosti o příspěvky.

xx*
hodnocení

Je to všeobecný dotaz, tudíž nechci psát, že zrovna můj pronajímatel. Nejsem typ bonzáka a udavače, takže tak... Prostě tohle potřebuji vědět. Napsat přímo na MPVS, tak nevím nevím... :D

hodnocení

0x

Příspěvek na bydlení nemá s daní pronajímatele vůbec nic společného. Ani úřad. Příspěvek na bydlení spadá pod ministerstvo práce a sociálních věcí, daň pod ministerstvo financí. K formuláři se dokládá výdaj. Příjemce ho nepotvrzuje a nikdo nezkoumá, jestl ho dal do příjmů. Ostatně z pronájmu lze odečíst tolik výdajů, že placení daně je v tomto případě spíš pokuta za nesprávně vedené účetnictví.

jd

Druzstevni byt nemuze odepisovat, takze sotva co odecte. Mozna se pletu, ale pokud ho zdedil/dostal, tak se nepletu.

Družstevník platí poplatky za služby, fond oprav, splátku anuity a určitě ještě něco dalšího. Zařízení bytu se amortizuje. Každý týden je tam potřeba minimílně dvakrát jet něco zkontrolovat, vyměnit, opravit a taková cesta se při dnešních cenách pohonných hmot docela prodraží.

jd

Prosimte, meles nesmysly.

bavime se o zisku, takze zisk je rozdil mezi prijmy a naklady, ten rozdil zrusi jak? No jedine odpisama! Musel by mit vice nakoupenych (ne zdedenych) nemovitosti a umet to.

Aby mohl vykazovat kazdy tyden jizdu, musel by vest knihu jizd. To uz radsi pausal na auto 5000 nebo 4000 a staci 1 jizda mesicne.

tady jde hlavně o to, zdali vůbec příjem přiznal a podal daňové přiznání, podle všeho nikoliv. A to je ten problem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]