Nejste přihlášen/a.
Na chatě máme vodoměr s kohouty uložen venku cca 70cm pod úrovní půdy.
Celý vodoměr má v zemi vybetonovanou schránku ve tvaru kvádru.
Ve spod (cca 70cm pod úrovní půdy) se nachází samotný vodoměr s kohoty.
Nad ním je vyskládaný polystyren o tl. cca 140mm, zajišťujcí tepelnou izolaci.
Nad tím je volný prostor 30cm.
Nad tím je dřevěné bednění z palubek.
A nad tím na betonu leží zakrytí, stříška.
Pokaždé když chci otevřít nebo zavřít vodu musím pracně tohle všechno rozdělávat.
Chtěl bych zhotovit prodložení rukověti ventilu (kohoutku), aby bylo cca 70cm výše.
Řešit to chci tak, že bych si nechal svařit násadu na rukověť kohoutu, na kterou by se
připevnila dřevěná násada (třeba ze smetáku) (nelze použít kov kvůli vodivosti chladu v zimě).
Celé by se to nasadilo na rukověť kohoutu. Polystren a palubka by se provrtala pro vytvoření
průchodu dřevěné násady. Ta by končila pod stříškou, od kud by se kohout snadno ovládal.
Zajímá mne jestli se náhodou něco takového nevyrábí? (abych to nemusel vyrábět)
Děkuji
(představu možného provedení prodloužení jsem načtl v příloze)
Děkuji za odpověď!
Našel jsem to tady k prodeji maro.cz/...
Bohužel cena je dost přehnaná.
Prodloužení je celé z kovu. To nechci riskovat, aby v zimě nerupnul kohout.
peeta - pro úplnost doplním, že ten klíč tam není stále (aby nekorodoval), ale je uskladněn a používá se jen jednorázově.
také mám z nějaké 6 - 8 mm hlazenky. Cca 1 m dlouhý a u ventilu je U čko. V šachtách po domě či špatně přístupném místě tím otevírám/zavírám kohouty.
ivanhorseman - ano, takovéto udělátko bohatě postačí. Netřeba nic kupovat (stejně se to asi ani neprodává).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.