Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kohoutek před vodoměrem - jeho prodloužení nad zem

Od: peeta odpovědí: 10 změna:

Na chatě máme vodoměr s kohouty uložen venku cca 70cm pod úrovní půdy.
Celý vodoměr má v zemi vybetonovanou schránku ve tvaru kvádru.
Ve spod (cca 70cm pod úrovní půdy) se nachází samotný vodoměr s kohoty.
Nad ním je vyskládaný polystyren o tl. cca 140mm, zajišťujcí tepelnou izolaci.
Nad tím je volný prostor 30cm.
Nad tím je dřevěné bednění z palubek.
A nad tím na betonu leží zakrytí, stříška.

Pokaždé když chci otevřít nebo zavřít vodu musím pracně tohle všechno rozdělávat.

Chtěl bych zhotovit prodložení rukověti ventilu (kohoutku), aby bylo cca 70cm výše.
Řešit to chci tak, že bych si nechal svařit násadu na rukověť kohoutu, na kterou by se
připevnila dřevěná násada (třeba ze smetáku) (nelze použít kov kvůli vodivosti chladu v zimě).
Celé by se to nasadilo na rukověť kohoutu. Polystren a palubka by se provrtala pro vytvoření
průchodu dřevěné násady. Ta by končila pod stříškou, od kud by se kohout snadno ovládal.

Zajímá mne jestli se náhodou něco takového nevyrábí? (abych to nemusel vyrábět)

Děkuji

(představu možného provedení prodloužení jsem načtl v příloze)

Kohoutek před vodoměrem - jeho prodloužení nad zem

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

1x

Vyrábí, k podzemním hydrantům:

Kohoutek před vodoměrem - jeho prodloužení nad zem #2
peeta
hodnocení

Děkuji za odpověď!

Našel jsem to tady k prodeji maro.cz/...

Bohužel cena je dost přehnaná.

Prodloužení je celé z kovu. To nechci riskovat, aby v zimě nerupnul kohout.

jd
hodnocení

0x

Vyrábí, k podzemním hydrantům:

Ps: pokud máte podzemní trubku nezamrzne hloubce, tak je ten polystyren zbytečný

Kohoutek před vodoměrem - jeho prodloužení nad zem #3

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, já mám nasadu “samodomo”. Je to svarene z drátu asi o průměru 8mm a délka asi 60cm - na jedné straně je privareny kus do T (držadlo o délce asi 10 cm) a na druhé straně je privareny kus do tvaru obraceneho U. Tento dvojbodec na růzici kohoutku stačí a funguje to skvele (jen to trochu pruzí, což nevadí účelu). Zdravím!
doplněno 01.08.22 20:22:

peeta - pro úplnost doplním, že ten klíč tam není stále (aby nekorodoval), ale je uskladněn a používá se jen jednorázově.

peeta
hodnocení

Děkuji! Jsem rád, že podobné řešení funguje. Vydám se touto cestou.

Děkuji

také mám z nějaké 6 - 8 mm hlazenky. Cca 1 m dlouhý a u ventilu je U čko. V šachtách po domě či špatně přístupném místě tím otevírám/zavírám kohouty.

ben®

ivanhorseman - ano, takovéto udělátko bohatě postačí. Netřeba nic kupovat (stejně se to asi ani neprodává).

hodnocení

0x
Ten vodovod patri spolku majitelov chat?
Ak je to pripojka od nejakych vodarni, tak pokial viem , laicka manipulacia s ventilmi sa im nepaci.
ben®

peter - toto bude (podle kohoutu) normalní hlavní uzávěr vody na soukromém pozemku, který může majitel nemovitosti zavírat a otevírat. Uzávěr (VaK) na vod. řadu vypadá jinak (viz obrázky zde od @jd).

peeta
hodnocení

Soukromá přípojka. Navíc řešení které poptávám (i jak jsem navrhoval), tak nevstupuje, nemění přípojku, vodoměr ani kohout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]