Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou úhlovou brusku

Od: slavo® odpovědí: 18 změna:

Odešla mi úhlová bruska 115mm - oprava nerentabilní a to i samodomo.

A vzhledem k tomu, že mi zbylo dost kotoučů D115, tak přemýšlím zda 115 a nebo 125 ale s regulací otáček.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jd
hodnocení

3x

A jak zní otázka?

pokud jde o kotouče, tak 115 a 125 jsou většinou zaměnitelné

pokud chceš tip na Flexu, tak já si minulý měsíc koupil, i když stará ještě drží, tohle:

Jakou úhlovou brusku
krtek6

tak tady těm hrůzám ať se vyhne velkým obloukem...to je strašný šméčko...

prik

Pokud máš na mysli krtka6 tak souhlas

Možná je to šméčko, ale za ty peníze jsem si ji jako druhou (když nepočítám 230mm) malou flexu na občasné použití vzal taky.
jd

A to ještě lídl dává každou chvíli 200 Kč novou slevu na nákup, takže jestli by někdo chce tvrdit, že ví o lepší nabídce v poměru cena, výkon, tak se dám podat. Nevím sice všechno, ale tady jsem říct, že to nehrozí a záruka je možná i více než dva roky?

krtek6

jestli ti těch pár stovek stojí za to, abys tam co chvila lítal s reklamací, tak směle do toho..

Pokud to není na PROFI použití tak jsou všechny jejich přístroje OK a mnoho Lidlovských výrobků Parkside se vyplatí i na profipoužití.

Mám ju asi 7 rokov. Bral som ju, pretože som ju chcel obetovať pri čistení špár od MVC. Dostala do tela, prežila 3 sklepy, náslesne priemerné množstvo železa a stále ide, aj keď je už trochu chytená. Možno len uhlíky... Ale odišla jej pomerne skoro regulácia otáčok. Ak s ňou chcete brúsiť, tak mi na nej vadí, že je dlhá a vypínač má vzadu. Dizajn pre dvojručné držanie. A pozor, tá moja má ultrabezpečný ultranasierací plnokryt kotúča. Trochu to pripomína blatník starých Citroenov.
antonis

Měl jsem Protool AGP 115, předělal jsem kryt na 125. Pokazil se vypínač, v opravně mi řekli, že vypínač se už nevyrábí, ale kamarád mi ji zprovoznil. Měl jsem půjčenou Makitu 125, spokojenost, ale pak jsem si koupil Metabo Wev 850-125 s regulací a spokojenost. Co se týče řezacích kotoučů LIDL, je to šunt.

hodnocení

1x
Chtěl jsem pochválit Parkside od Lídlu a koukám, že už jsem druhý. Je lehká a má regulaci otáček což je v téhle cenové hladině rarita. Když to koupíš z jejich eshopu a nebudeš čekat až bude v akci na krámě, koukni při jednom i na nabídku řezných kotoučů. I ty mají za dobrou cenu takže se při jednom placení za dopravu vyplatí něco přibalit.
meta
Mám tenhle parkside osmým rokem, kupoval jsem to tehdy z důvodů regulace, stroj funguje obstojně, pro mě největší problém že je konceptován jako dvojruční, tak sem před dvěma roky koupil značkový stroj co se dá používat jednoručne a je to nebe a dudy, jak chod, hlučnost převodovky, váha, tvrdost kabelu atd. Ale jo na takový domácí šolichání to za ty peníze postačilo.
Mně vadila spíš délka. Před tím jsem měl B&D do jedné ruky s kufříkem do kterého se vešlo ještě potřebné příslušenství a tahle se mi tam kvůli delšímu tvaru nevejde. Zase má ale pomalý rozběh. Ta B&D těžším brusným kotoučem když sepne rovnou na plno bez rozběhu sebou pořádně cukne takže se stejně jednou rukou neudrží a navíc je to jen 115ka
jd

Zaezi na sile. Mám tu BD v origo kufirku a da se udrzet, pokud tedy jsi delal box :) Zapinam ji bezne 1 ruc. Bezne do ni davam 125 ale krytku mam sundanou.

@totak kotouce parkside ale pry stoji za how... Jiri Bekr nebo nekdo na youtube delal testy, je to tam vysvetleny...

Za tu cenu ubývají daleko míň než jiné low.cost třeba z hobby marketů. Samozřejmě, koho to živí a dá to do nákladů koupí lepší ale několikrát dražší.
meta
Zrovna kotoučky od parkside se mi dostali před pár lety domů s tou bruskou, asi dvě sady a pro mě hrůza ještě skoro všechny leží v šuplíku, dělají to dneska už lépe?
jd

Nedelaji... no ubytek v tom video testu popisoval jako skoro zadnej ale take rezny ucinek skoro zadnej :)) Proste ty kotouce jsou pry MIZERNY, jak rezny tak brusny...

Ono asi kdyz to nemas s cim srovnat tak ti to ani tak neprijde... doporucuji si to video najit

meta
No právě používám kotouče různých značek berner, Wurth, grinding, hilti, lucas, BTI, reka, fischer.. Ale parkside byli absolutně nepoužitelné (vím že jsou levné). Jen mě zajímalo jestli už to není lepší po 8 letech.
jd

Ne, viz muj 01.08.22 15:17 kde najdes testy

konstatování, že neubývání kotoučů neznamená nutně, že kotouč je dobrý, směřovalo na @totak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]