Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová sekačka do 6 tis

Od: rhodian* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu při výběru motorové sekačky trávy. Mám menší zahradu (bez el.připojení) a přemýšlím o koupi motorové sekačky do 6.000 Kč. Kterou značku zvolit? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

0x

Okolo 6000 Kč bude bez pojezdu, dost se nadřete. Kvalita koleček, rámu asi taky nic moc.

Když motorovou tak s pojezdem v cenové hladině 12-15 tis. kč. Co do ní nedáte teď dáte pak do dřiny a oprav.

Zkušenosti mám 10 let ze zahrady s cca 500 m2 trávníku.

fidonet*
hodnocení

0x

Ano tak jak píše repak . Za tuhle cenu nic normálního s životností nad dobu záruky, pokud vůbec něco seženete. Doporučuji husqvarnu, ale tam jste o kousek jinde s cenou. Ale za 10-15 let se můžete pochlubit, že jste ji koupil v roce 2010 a pořád funguje ...

repak*

Ať Vám trochu oponuju ačkoli spolu souhlasíme :): dost záleží na zatížení sekačky a zacházení. Koupil jsem pěkno Stigu za cca 15 tis. v roce 2000. Měla za úkol i "rovnat zahradu". Údržbu jsem opravdu nezanedbával. Povedlo se pokřivit klikový hřídel - klepala se, vypadávaly šroubky (mimochodem na motorech Briggs&Stratton závity Whithworth -k sehnání jen v servisu). Uklepal se kryt výfuku. Zazlobila i regulace otáček. Zlobil pojezd a servis tvrdil, že takovou převodovku nezná. Praskl unašeč nože (2x). Ale myslím, že opravdu dostávala zabrat -nerovnosti, semtam kámen, klacek, ...

Po poslední závadě byla loni ztracena trpělivost a je sekačka od Mounfieldu, nějaký jejich "high class" zlevněný z 25 na 15 tis. a notebook k tomu (chtěl bych vidět jejich nákupní cenu). Zatím to jde, ale zabrat už tolik nedostává (neseká se s ní u choodníku a silnice, zahrada už je srovnaná). I tak už zlobilo spínání pojezdu..

raadek*
Sekacku bez pojezdu vam mohu doporucit na zahradu cca 500m. V teto cene jsou kvalitni znacky Al-ko, Dolmar, Stiga. Zaber kolem 47cm a urcite motor B&S, zadnou cinu. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]