Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Přemýšlím jestli mám fixovat plyn od innogy na 36 měsíců. Dopusud jsem v tarifu standart. Jste taky někdo u Innogy nebo i jinde a řešíte změnu tarifu? Dík předem za vaše názory a tipy.
Na fixaci vždy vydělá dodavatel. Zákazník vždy prodělá. Pokud to vypadá, že zákazník vydělá, tak s ním žádnou smlouvu neuzavřou.
To má do jisté míry pravdu, něco na to je, ale jen za standartní situace a ta bohužel ted´ není. Nebo chcete tvrdit že pokud platíte u plynu 800kč za MWh a nyní jsou ceny j klidně i za 5000kč za MWh, že dodavatel vydělá na Vás vydělá, ani náhodou.Prostě prodělá nebo to budou doplacet jiní jako to bylo u Pražské plynárenské, kterou pak musela Praha, jinak by šla ke dnu. Vše je na odhadu analitků,obchodníků ale i ti jsou bohužel jen lidé, takže těžko předvídat co bude za měsíc v dnešní situaci.
Jsem také s fix smlouvou u Innogy. Dochází mi v září. Prozatím se mi fix oplatil. Poslouchám jak babky kolem mě lamentují. Já plynem topím, 2x kamna pod oknem a také karmu s teplou vodou do kuchyně a koupelny mám, na plynu vařím. Letos mi nebylo dobře, tak jsem topila fakt hodně. Zálohy mám 1.150 a vracejí mi 1.800. Takže spokojenost. Už mi volali, ale neměla jsem chuť přemýšlet, tak jsem požádala, jestli tohle nemůžeme řešit až koncem srpna. Jsem zvědavá, jak moc se cena zvedne, na čem se dohodneme. Zářná budoucnost s plynem určitě nebude. Já budu chtít zase fix a budu s cenou počítat, věřím, že žádná překvápka nepřijdou.
Klidně to z to zafixujte nebo nezafixujte.Je to uplně jednoKdyž se cena bude nárazově trochu lišit tak to při fixaci určitě nebude takový skok že by Vás to přivedlo na buben nebo naopak při nefixaci že zbohanete.Je to jedno rozdíly minimální.Prodejci moc dobře vědí co si dovolit
Já myslím že to poleze pořád nahoru.Válka bude trvat ještě hodně dlouho.Uvidíte až začně Putin v říjnu hrát psychologickou válku s plynem a Evropě přivírat a zase otvírat co se bude dít..Nespoléhejete na nějaký plyn z Holandska že ho někdo bude za pár korun dovážet.Ten plyn už nikdy nebude stát jako stál i kdyby válka skončila za hodinu...
No, tys evidentne nepochopila princip...
Kdyz zafixujes na 3 roky za cenu X, dodavatel to pro tebe ihned koupi na cele obdobi.
Kdyz nezafixujes, dodavatel nakupuje jen na kratke obdobi dopredu plus z nejake casti, treba 20% spekuluje (rizeni rizik).
Bohemia cekala, az ceny klesnou aby nakoupila, no ceny neklesly.
Předevčírem jsem si prohlížel ceníky dodavatelů plynu a elektřiny a jsem v šoku z těch cen a opravdu lituju lidi, kteří fixaci neudělali mnohem dříve pokud to šlo a nečekali na nic nebo neudělali přechod k jinému dodavateli s možností okamžité fixace. Osobně bych asi už tedˇnefixoval, situace je všelijaká a rozhodnout se správně prostě není lehké,ale co se týká trhu tak situace asi už nemůže být horší. Ale to jsou jen domněnky. Pokud vláda bude dotovat, bližší info a podmínky se teprve všichni dozvíme, tak mám pocit, že někteří ještě na tom vydělají. Ti s dobrou fixaci za dobré ceny budou ještě dotování státem = stát jim bude platit část nákladů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.