Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění držáku pro rolety

Od: p1x3l® odpovědí: 15 změna:

Hezký den všem,

potřeboval bych poradit ohledně vrtání těšně u stěny / stropu.. Bohužel vrtačka se mi nevejde tak aby byla v rovině a žádný šikovný nástavec jsem nenašel. :(

Připravuji držáky pro rolety, dali byste vruty na stěnu i na strop? V manuálu to připevňují buď a nebo, ale mě se to moc nezdá. Já osobně bych to uchytil na obou místech.. Strop je tedy jen sádrokarton deska.

Upevnění držáku pro rolety

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to zavrtej pod uhlem.

hodnocení

Tomu jsem se chtěl vyhnout.. :(

hodnocení

I tak když na to tak koukám nevím jestli se tam vejdu, ten držák na rolety má ty díry fakt vysoko u hrany stropu a druhá věc jestli vůbec mám vrtat obě díry aby se mi nepotkali hmoždinky. *smich*

hodnocení

Ještě pro upřesnění.. Každopádně pokud nebudu mít úhel vrták tak mi nezbyde nic jiného než dát 1 do stěny a 2 do toho sádrokartonu. *nevi* A doufat že se to neutrhne.

Upevnění držáku pro rolety #2

hodnocení

0x

Mám radu, která je pro Vás bezcenná. Existuje šikovný nástavec pro vrtačku, něco takového. Už delší dobu to chci koupit, ale cena...*ee*

hodnocení

Hezký nástavec, ale cena teda šílená.. :-D

hodnocení

0x

Dvě hmoždinky tak blízko u sebe stejně nezavrtáš, měla by stačit jedna, pokud bude dobře držet. Použij delší vrták, úhel bude téměř kolmo. Na stropě pod sádrou u zdi jistě bude nějaký profil, v něm bude držák dobře držet. Použil bych další stopku, třeba i dvě, vrtačka bude dál a vrut půjde taky téměř kolmo.

hodnocení

Právě mi pak po zveřejní taky došlo, že ty dvě hmoždinky bych nad sebe tak blízko asi nedal.. Je tam vrut 4,5, víc se tam nevejde..

Ukotvím asi ten spodní do stěny a do toho sádrokartonu zkusím koupit 2 hmoždinky a snad to udrží, když se za tu roletu bude tahat.

U stropu bude jistě profil, cca 5cm, v něm přece drží sádra. Vruty se do něj zařezávají přímo.

hodnocení

Do těch sádro desek? Viděl jsem hmoždinky přímo do sádrokartonu, které se tam šroubují napřímo + se do nich poté dá pouze šroub.

hodnocení

0x

Vrtejte především níž,ne přímo pod stropem a 2 hmoždinky průměr 6mm dáte i tak blízko sebe.Jde to.

hodnocení

Když já chtěl ukotvit 2 do zdi a přidat i 1-2 do stropu. Pokud to posadím níž, tak horní stranu již neukotvím.

Vždyť to píšu!

hodnocení

Takže bych měl upevnit jen 2 hmoždinky do stěny a ukotvení do stropu neudělat? aby se mi pak roleta nezlomila v tom úhlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]