Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
potřeboval bych poradit ohledně vrtání těšně u stěny / stropu.. Bohužel vrtačka se mi nevejde tak aby byla v rovině a žádný šikovný nástavec jsem nenašel.
Připravuji držáky pro rolety, dali byste vruty na stěnu i na strop? V manuálu to připevňují buď a nebo, ale mě se to moc nezdá. Já osobně bych to uchytil na obou místech.. Strop je tedy jen sádrokarton deska.
Mám radu, která je pro Vás bezcenná. Existuje šikovný nástavec pro vrtačku, něco takového. Už delší dobu to chci koupit, ale cena...
Dvě hmoždinky tak blízko u sebe stejně nezavrtáš, měla by stačit jedna, pokud bude dobře držet. Použij delší vrták, úhel bude téměř kolmo. Na stropě pod sádrou u zdi jistě bude nějaký profil, v něm bude držák dobře držet. Použil bych další stopku, třeba i dvě, vrtačka bude dál a vrut půjde taky téměř kolmo.
Právě mi pak po zveřejní taky došlo, že ty dvě hmoždinky bych nad sebe tak blízko asi nedal.. Je tam vrut 4,5, víc se tam nevejde..
Ukotvím asi ten spodní do stěny a do toho sádrokartonu zkusím koupit 2 hmoždinky a snad to udrží, když se za tu roletu bude tahat.
Vrtejte především níž,ne přímo pod stropem a 2 hmoždinky průměr 6mm dáte i tak blízko sebe.Jde to.
Když já chtěl ukotvit 2 do zdi a přidat i 1-2 do stropu. Pokud to posadím níž, tak horní stranu již neukotvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.