Nejste přihlášen/a.
Osobně bych v případě dostatku financí zateplil, klidně i 15-20 cm polystyrenem. Když se podíváš co politici vymýšlí tak budeš mít "energetickou" rezervu na pět let dopředu.. Příbuzný má obdobný dům ( materiál cihel ) a také nezateplil. Oni se i za pár let investice do zateplení vrátí a je možno z úspor pořídit nějaký ten zdroj tepla jako např. solární ohřev vody+příslušenství atd.
Pokud si troufnete a práce zvládnete sami, pak ušetříte nemalý obnos, a ještě místo lepidla na kotvení polystyrenu použijte lepicí PUR pěnu (POZOR ! ne montážní-ono to drží i na montážní ,ale na neporezní materiál se musí déle zafixovat), vyjde levněji a lepidlo třídy C1T (lepicí a stěrkovací ) pak jen na stěrku perlinky.
Přízemí klasické cihlové zdivo síla 45 cm (puvodni
Před 15 lety jsem počítal zákazníkům na sílu polyše 12-15 cm, dneska 15-18 bych odhadoval.
Dejte EPS, na pěnu, bez hmoždinek, lepidlo, perlinku, lepidlo, lepidlo, penetraci, omítku.
Jde Vám o úsporu, nebo úsporu?
čekal jsem dotaz, páč druhou vrstvu řídčího lepidla vyrovná natažení první vrstvy. Taky jsem viděl i "vyštukování" lepidlem a pak jen fasádná barvu.
Diesel, jasně, že to můžete napsat i takto, naplácá další vrstvy lepidla a zbytečně to prodražuje...ale napsal jsem slabou vrstvu řidčího lepidla, nikoliv naplácat další vrstvy lepidla...
Vždy je více správných řešení, podle zkušeností a šikovností řemeslníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.